Het Voldershof moet zomerbars doen vergeten in Oostrozebeke

Het koppel Emiel Defraeye en Lynn Allaert zorgt ervoor dat er toch een soort buitengebeuren kan plaatsvinden waarin buitenbeleving vooral voor kinderen centraal zou staan. © foto Julien Cluyse
Redactie KW

Het ziet er naar uit dat het coronagebeuren er voor gezorgd heeft dat de gemeente Oostrozebeke het deze zomer zal moeten stellen zonder zomerbar. Er was er eentje gepland in de Boomgaardstraat naast de hoeve Kleine Molsten maar de organisatoren haakten af wegen het hele gedoe rond corona.

Het koppel Emiel Defraeye en Lynn Allaert zorgt ervoor dat er toch een soort buitengebeuren kan plaatsvinden waarin buitenbeleving vooral voor kinderen centraal zou staan. Zij openden zopas de pop-up bar Het Voldershof in de Ter Priemstraat 2, beter gekend als de oude hoeve van de familie Tack.

Emiel gaf enige toelichting. “Het idee om op deze oude hoeve iets uit te proberen rond buitenbeleving voor kinderen is pas heel laat bij ons opgekomen. Het hele pand is ons eigendom en er volgt nog een ingrijpende restauratie van de bestaande gebouwen en stallingen. We hadden al vlug een slogan klaar voor ons pop-upcafé: de hoeve waar buitenbeleving en kinderen centraal staan”, vertelt Emiel.

Feestlocatie op lange termijn

“Wij mikken vooral op gezinnen met kinderen, fietsers, oma’s en opa’s met hun kleinkinderen, motards en wandelaars”, gaat Emiel Verder. Het Voldershof is open tot eind augustus maar alleen op woensdag van 13.00 uur tot 19.00 uur, vrijdag van 14.00 uur tot 20.00 uur, op zaterdag van 14.00 uur tot 20.00 uur en op zondag vanaf 10.00 uur tot 19.00 uur.

“Op termijn willen we hier een dynamische polyvalente ruimte maken in de bestaande gebouwen. Die ruimte zal dan geschikt zijn voor babyborrels, communiefeesten of verjaardagen. De hoeve wordt op termijn dus een feestlocatie”, besluit Emiel.

(CLY- foto Julien Cluyse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier