Het Entrepot zoekt artistieke jongeren voor nieuw kunstenfestival in Brugs havengebied

© Het Entrepot
Redactie KW

Van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september organiseert Het Entrepot een gloednieuw, multidisciplinair kunstenfestival in het Brugse havengebied. Het festival zal helemaal gedragen, vormgegeven en ingevuld worden door jongeren. Alle vormen van creativiteit komen in aanmerking.

Concreet is Het Entrepot op zoek naar vijf residenten, artistieke makers en curatorencollectieven die in de aanloop naar het festival een artistiek project bedenken en uitwerken dat naadloos in het festival past. “Wat en hoe? Dit laten we aan de jongeren zelf over”, zegt Wannes Fremaut, coördinator van Het Entrepot. “Alle disciplines en vormen van creativiteit zijn welkom. Performance, dans, muziek, beeldende kunst, tekst etc. We betalen hen om buiten de lijntjes te kleuren.”

Jongeren of collectieven komen in aanmerking voor dit project als ze tussen 16 en 30 jaar oud zijn en een artistiek idee hebben of willen bedenken dat een centrale rol kan spelen in een kunstenfestival. “Ze moeten het festival ook mee willen helpen cureren en openstaan voor samenwerking met artiesten, organisatoren en curatoren”, aldus Fremaut.

We verwachten dat de jongeren hun schouders zetten onder het festival, van brainstorm tot festivalweekend

Daartegenover staat een vergoeding van 1.000 euro per maker of collectief naast een werkbudget van 2.000 euro. Het Entrepot en zijn partners staan in voor productionele en technische ondersteuning. “We verwachten dat de jongeren(collectieven) hun schouders zetten onder het festival, van brainstorm tot festivalweekend”, verduidelijkt Fremaut. “Jongeren(collectieven) werken nauw samen met vier andere geselecteerde artistieke makers of collectieven. Ze nemen deel aan de brainstorms en vergaderingen waar ook productiemedewerkers en organisatoren hun zegje in zullen hebben. Ze nemen de verantwoordelijkheid op en waken erover dat hun project klaar is tegen het nieuwe festival. Vanzelfsprekend moeten ze ook actief meewerken tijdens het festival.”

Een onafhankelijke jury beslist welke vijf jongeren(collectieven) aan de slag kunnen. Wie deel wenst te nemen, dient een portfolio, een websiteadres of een indruk van eerdere projecten door te sturen naar Het Entrepot. “Ook verlangen we van de jongeren een voorstel waar ze tijdens het traject en het festival aan zouden willen werken. Daarnaast verwachten we een tekstje waarin ze uitleggen hoe een kunstenfestival volgens hen anders, beter of verrassender kan zijn.”

(SVV)

Voorstellen dienen Het Entrepot (adres: Binnenweg 4, 8000 Brugge – info@hetentrepot.be) voor vrijdag 1 februari te bereiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier