Hermanus breidt uit met extra zitplaatsen en grotere winkel: “Welkom voor beer, bikes, burgers en de barbier”

Hermanus bestaat 6 jaar. Wout Maertens, Shauni Debusschere en Andy Geeroms nodigen iedereen uit in hun uitgebreide motorshop annex bar, eethuis en barbier op de hoek van de Maalse Steenweg en de Vossensteert. (foto TB) © Tom Brinckman
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Zes jaar na de start is Hermanus – de motorshop annex bar, eethuis en barbier – populairder dan ooit. “Om onze klanten nog beter te ontvangen hebben we 12 extra zitplaatsen gerealiseerd en werd de winkelruimte vergroot met zo’n 20 m²”, zegt zaakvoerder Andy Geeroms.

Hermanus startte net zes jaar geleden, toen nog enkel als motorshop, in de Langestraat. Je kon er terecht voor helmen, motorkledij en andere toebehoren. Een jaar later, in 2017, werd de zaak al uitgebreid door het naastgelegen pand erbij te huren en werd er een koffiehuis aan toegevoegd. Later werd de kaart ook uitgebreid met alcoholische dranken.

Maar ook na die uitbreiding bleek het succes al vlug groter dan de capaciteit en ook het gebrek aan de mogelijkheid van een terras bij de zaak in de Langestraat was een minpunt.

Parking en terras

“In december 2018 zijn we dan weggetrokken uit de Langestraat om onze intrek te nemen in een ruim pand op de hoek van de Maalse Steenweg en de Vossensteert”, weet uitbater Andy Geeroms.

“Mét parkeerplaatsen en een terras voor de deur. Daar waar we in de Langestraat toch vooral motards over de vloer kregen, en hier en daar wat passanten, konden we hier al vlug ons publiek uitbreiden naar gezinnen met kinderen, jongere mensen, ouderen… De goede bereikbaarheid is hier zeker een troef.”

Ons motto is en blijft ‘Take a ride on the B-side’

Niet lang na de verhuis kreeg Andy echter af te rekenen met de coronacrisis en de zware lockdowns.

“Geen gemakkelijke periode maar tussen twee lockdowns in hebben we dan toch het concept uitgebreid met een echte old fashioned barbier. In maart starten we trouwens de samenwerking met een nieuwe barbier: de gerenommeerde Barbier Tom.”

Verbouwingen

“Ons horecagedeelte werd een tijdje terug ook al uitgebreid met volledig vers in huis bereide premium hamburgers, daarvoor werken we sinds kort met het rundvlees van Dierendonck.”

“En recent zijn we een tijdje dicht geweest voor verbouwingen om onze klanten nog beter te ontvangen. We hebben twaalf extra zitplaatsen gecreëerd in de bar, waardoor we nu 56 plaatsen hebben, en het winkelgedeelte werd uitgebreid met zo’n 20 m². Je kan bij ons dus terecht voor beer, bikes, burgers en de barbier. Ons motto is en blijft dan ook ‘Take a ride on the B-side”.

Alle info: https://www.hermanusbruges.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier