Heraanleg Maes- en Boereboomplein mét indrukwekkende woontoren start begin 2022

Redactie KW

Op 10 januari start de aannemer met de eigenlijke werken voor de heraanleg van het Maes- en Boereboomplein in Knokke-Heist. Na de succesvolle voorverkoop van het woonproject Hoost, is het gemeentebestuur trots een nieuwe mijlpaal te kunnen aankondigen.

Op het plein komen onder meer de nieuwe publieke bibliotheek, raadzaal en multifunctionele evenementenruimte. Aanvullend worden 97 appartementen, waaronder ook appartementen in het segment ‘betaalbaar wonen’, en twee handelsruimtes gebouwd.

Grondwerken

Naast de toren wordt ook het volledige plein opnieuw aangelegd en zal de infrastructuur rond het plein worden vernieuwd.

“Vanaf 10 januari 2022 wordt het plein en de sportaccommodatie gesloopt, waarna de grondwerken van start kunnen gaan”, meldt het gemeentebestuur. Het plein zal dus niet meer toegankelijk zijn vanaf begin januari 2022.

De dichtste alternatieve parking is de site van de voormalige gemeentelijke bergplaats Heist. De grondwerken en de bouw van de ondergrondse parking zullen bijna het volledige jaar 2022 in beslag nemen, waarna wordt gestart met de bovenbouw. De pleinaanleg en wegenis volgen daarop.

42 werkmaanden

Er wordt verwacht dat de werken circa 42 werkmaanden in beslag zullen nemen. De werfinrichting wordt zodanig georganiseerd dat de hinder voor de omwonenden en het doorgaand verkeer zo beperkt mogelijk zal zijn. Indien er op bepaalde tijdstippen grotere hinder verwacht wordt, zullen het gemeentebestuur en het AGSO de bevolking hierover op tijd over informeren.

“We beseffen dat werken van dergelijke omvang een impact hebben op de buurt. Daarom wil het AGSO graag op een vlotte en laagdrempelige manier bereikbaar zijn tijdens de werken. Voor al jouw vragen met betrekking tot de werken, kan je een email sturen naar mbp@agsoknokke-heist.be”, besluit het gemeentebestuur. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier