Heftruck in hangar van Brandstoffen Lombaert vat vuur

De brandweer was massaal aanwezig bij de heftruckbrand. © XC
Redactie KW

In een hangar van Brandstoffen Lombaert ontstond maandagavond omstreeks half tien ‘s avonds brand. De batterij van een heftruck zou vermoedelijk aan de oorzaak liggen van de brand. De eigenaars van het bedrijf hebben de brand tijdig ontdekt.

Een gele heftruck met vooraan een schep om de steenkool te kunnen verplaatsen ontplofte even na 21 uur ‘s avonds. Bedrijfsleider Peter Lombaert en zijn vrouw Trees zaten in het nabijgelegen huis tv te kijken toen ze een doffe klap hoorden. “Ik ben direct gaan kijken door een zijdeur in de hangar en zag dat de heftruck in brand stond”, vertelt Peter. “Ik hoorde mijn man roepen dat er brand was in de hangar en dat ik snel de brandweer moest bellen. Die was vrij snel ter plaatse”, vult Trees aan.

Omdat het bedrijf net op de grens tussen twee hulpverleningszones ligt werden de posten van Zone Fluvia en de post van Berchem opgeroepen om 21.23 uur. Die laatste was als eerste ter plaatse met een pompwagen en commandowagen. Niet veel later kwamen ook de andere brandweerwagens van zone Fluvia aan waaronder nog twee pompwagens en een hoogtewerker. Met behulp van water en schuim konden de brandweermannen het vuur snel bedwingen.

De heftruck is total loss, maar ook de plastic golfplaten in het dak boven de heftruck zijn gesmolten door de hitte. De brandweer zoekt nu een oplossing om de gaten in het dak te dichten. Want onder de gaten liggen steenkool en meststoffen. “De eigenaar heeft er goed aan gedaan niks meer te verplaatsen en geen poorten meer open te doen. Hij is vlug weggegaan door een klein deurtje. Dat zorgde ervoor dat de omvang van de brand beperkt bleef”, klinkt het bij de brandweer. De brandweer heeft met de hoogtewerker en enkele ventilatoren nog de hangar geventileerd. De heftruck stond tussen de steenkool, maar die is niet aangestoken door het vuur. Ook andere brandstoffen waarin het bedrijf handelt, stonden verder weg van de brand. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk te wijten aan de batterij, maar dat is nog niet bevestigd.

De krant kon met toestemming van de eigenaars foto’s maken van de verbrande heftruck, maar de zoon trok die toestemming wat later zonder reden in.

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier