Hartverwarmend! Spaghettiavond voor zieke Alexander (2) is groot succes: “Lichtpuntje voor Ilse en haar gezin”

Tim en Ilse met zoontje Alexander... en heel wat enthousiaste eters op de achtergrond. © SV
Redactie KW

De benefietactie die de collega’s van zorgkundige Ilse Degrieck donderdagavond organiseerden in wzc Deken Darras in Tielt werd een absoluut schot in de roos. Liefst 170 man genoot er samen van spaghetti. De opbrengst van de avond gaat naar de zorg voor Alexander, het tweejarige zoontje van Ilse. Zij en haar gezin waren er donderdag zelf ook bij.

De polyvalente zaal van het Tieltse woon-en zorgcentrum zat donderdagavond afgeladen vol, want alle kaarten voor de spaghettiavond waren in een mum van tijd uitverkocht, waardoor collega’s Stefanie Devos, Yenka Bouckaert, Séverine Depoortere, Sabine Naert en Saskia Desendre de inschrijvingen zelfs vroegtijdig moesten afsluiten. En spaghetti voor 170 man maken… dat vergt wel wat voorbereiding.

130 kilo saus

“Woensdagochtend zijn Stephanie en ik om 42 kilo vers gehakt gegaan”, vertelt Séverine. “Samen met mijn oud-keukencollega Sabine hebben we dan ook zestig kilo groentjes klaargemaakt. Uiteindelijk klokten we af op 130 kilo spaghettisaus. Een flink werkje, maar de sfeer binnen het team van vrijwilligers was ronduit fantastisch. Allemaal wilden we met deze avond Ilse en haar gezin graag een lichtpuntje bieden.”

“Het doet deugd dat hier vandaag zo veel mensen zijn. En de spaghetti smaakt bovendien fantastisch.”

Ilse Degrieck, haar man Tim en hun zoontjes Alexander (2) en Arthur (4) waren er zelf ook bij, net als de grootouders van de jongens. Alexander lijdt aan een uiterst zeldzame aandoening waardoor hij een ontwikkelingsachterstand opliep en via een sonde gevoed moet worden. “Toen we een tijdje terug een berichtje kregen van de collega’s met het voorstel een benefiet op poten te zetten, was dat voor ons gezin toch een enorm hart onder de riem”, vertelt papa Tim. “Het doet deugd dat hier vandaag zo veel mensen zijn. En de spaghetti smaakt bovendien fantastisch.”

Welk bedrag er in totaal ingezameld werd met de actie, zal wellicht in de loop van volgende week bekend gemaakt worden.