Harelbeekse SP.A zamelde winterjassen in: “We laten geen enkel kind in de kou staan”

© LO
Redactie KW

Zondag, tijdens de Werelddag van Verzet tegen Armoede, zamelde de Harelbeekse SP.A-afdeling winterjassen in voor kinderen die het minder breed hebben. Je kon een winterjas binnenbrengen aan de Sint-Salvatorkerk.

Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 9,6 procent van de kinderen tussen 0 en 3 jaar in Harelbeke opgroeit in een kansarm gezin. “Eén op 7 kinderen in Vlaanderen groeit op in armoede. Dit zijn onaanvaardbare cijfers voor een welvarende regio als de onze. We voerden dan ook actie om deze problematiek aan te kaarten”, zeggen Delphine Noppe en Frank Vervaeke van SP.A Harelbeke.

Voor De Spie in Harelbeke

Ze doen dit met twee luiken. “We willen de problematiek van kinderarmoede een gezicht geven. Via QR-codes lieten we getuigenissen horen en zien van mensen die in armoede leven: een kind, leerkracht, alleenstaande mama en een medewerker voedselbedeling. Een tweede luik was het inzamelen van winterjassen. “We laten geen enkel kind in de kou staan. De ingezamelde kinderwinterjassen worden geschonken aan De Spie Harelbeke, een vereniging die mensen ondersteunt die te maken hebben met kansarmoede.” (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier