Hannah (23) blikt tevreden terug op Tinekesjaar: “Eén tip, wees jezelf en geniet van ieder moment”

“Toen ik na de bekendmaking bij mijn familie en vrienden kwam, voelde ik me enorm trots”, herinnert Hannah zich. © JF
Jules Fremaut

In sprookjes luidt het maar wat vaak wie het schoentje past, trekke het aan. In Heule ruimt dat kroontje plaats voor een zilveren Tinekeslint.

Vanaf volgende week vrijdag dingen zeven gemotiveerde kandidates mee naar dat felbegeerde lint. Voor de Gullegemse Hannah Sierens (23) heeft de start van een nieuwe Tinekesverkiezing een speciale betekenis. Een jaar geleden werd ze gekroond tot het 59ste Tineke van Heule. Nu het tweede weekend van september weer nadert, wordt het tijd om de titel door te geven aan een nieuw Tineke.

Kippenvelmoment

Terug naar zondagavond 10 september rond 23 uur ’s avonds. De tent op het Lagaeplein is tot de nok gevuld wanneer Hannah Sierens rond 23 uur door waarnemend burgemeester Ruth Vandenberghe uitgeroepen wordt tot het 59ste Tineke van Heule. Aan haar zijde pronken eredames Nora Dekyvere en Saar Demuynck.

“Als ik terugdenk aan het moment van de bekendmaking of het liedje hoor dat toen werd afgespeeld, krijg ik nog steeds kippenvel”, klinkt het bij Hannah, die momenteel werkt bij De Stroom in Kortrijk. “Toen ik na de bekendmaking bij mijn familie en vrienden kwam, voelde ik me enorm trots dat ik hen op die manier kon bedanken voor al hun werk, enthousiasme en steun”, vervolgt ze.

Als Tineke van Heule heb je de belangrijke taak om Heule een jaar lang te vertegenwoordigen en verder op de kaart te zetten tijdens de zogenaamde representaties zoals de aftrap geven op KV Kortrijk of handelaars bezoeken tijdens Dag van de Klant. “Maar vooral de evenementen naar aanleiding van de 60ste editie zoals Tineke Toert en Teevee Tineke blijven me bij”, dixit Tineke van Heule. Tijdens die representaties werd ze bijgestaan door Nora Dekyvere en Saar Demuynck als eredames. “We komen heel goed overeen, wat alles nog extra fijn maakt,” nog Hannah.

Genieten

Zeven kandidates staan intussen te popelen om te beginnen aan het weekend in de hoop om Hannah op te volgen als Tineke van Heule. “Als ik hen één tip mag geven: wees jezelf en geniet van ieder moment.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier