Handelaars van Roeselaarse Wallenstraat helpen elkaar met gebundelde thuisleveringen

We herkennen Sybille Renier (schoenen Etienne), Evelien Bruneel (Second Life), Lies Roelens (Mamado), Veroniek Boddin (Mokkabar), Caroline Vanroose (Kids Palace),- Els Vandepitte (Curieuzeneuze), Jourdan Govaere (De schoenkliniek), Karen Verschoore (Illi) en Lisa Vancraeynest (Vita Tea). © Stefaan Beel
Peter Soete

De handelaars van de Wallenstraat in Roeselare bundelen de krachten. In tijden dat verplaatsingen zo veel mogelijk beperkt moeten worden, slaan ze de handen in elkaar om de aan huis te leveren bestellingen van alle handelaars van de straat zo veel mogelijk te bundelen.

“We hebben nu natuurlijk veel tijd om na te denken over veilige maatregelen voor onze klanten en onszelf”, begint Sybille Renier van Schoenen Etienne. “Veel zaken in de Manestraat zijn fysiek niet meer open maar zijn dat wel met een webshop. En sommige horecazaken leveren ook aan huis. Nu proberen we met de commerçanten van de Wallenstraat om de thuisleveringen zo veel mogelijk te bundelen om zo onnodige verplaatsingen te vermijden. Niet alle handelszaken kunnen instappen want bijvoorbeeld kappers hebben geen boodschap aan onze actie. Maar wie thuisleveringen doet, stapt mee in het project.”

“Het verloopt echt zeer eenvoudig. Wie een levering moet doen, mailt gewoon naar alle handelaars dat hij of zij bijvoorbeeld op vrijdagmorgen een levering in Izegem moet doen en dat er pakjes voor Izegem kunnen afgezet worden in zijn zaak tegen een welbepaald uur. Dit is echt een eenvoudig en laagdrempelig initiatief van mensen die andere mensen proberen te helpen. We zijn daar deze week mee gestart en iedere handelszaak in de Wallenstraat is meer dan welkom om daar in te stappen.”

Meer info via Sybille Renier op www.schoenenetienne.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier