Half augustus toch kermis in Oudenburg: “Onze kinderen toch wat plezier gunnen”

Ook dit jaar kunnen de kinderen zich onder meer op de paardenmolen uitleven. © LIN
Redactie KW

Met de nieuwe stijging van het aantal coronabesmettingen besliste het stadsbestuur om alle evenementen, zowel openbaar als privé, te annuleren. Een uitzondering wordt gemaakt voor de kermis naar aanleiding van 15 augustus.

“We willen de Oudenburgse kinderen niet alles ontnemen en zijn ervan overtuigd dat we mits de inachtneming van alle regels een coronaveilige kermis kunnen organiseren, gelijkaardig aan de wekelijkse woensdagmarkt”, zegt schepen van Markten en Kermissen Romina Vanhooren.

Eendjes vissen, met de botsauto’s rijden of oliebollen eten… Vanaf vrijdag 14 augustus kan het weer op de markt van Oudenburg. Ook voor een ritje op de draaimolen of een schietbeurt met een loodjesgeweer kun je er terecht. De kermis zal open zijn tot en met maandag 17 augustus, telkens van 15 uur tot 22 uur. Voedsel of drank consumeren zal niet mogelijk zijn op de kermis, meenemen mag wel.

Circulatieplan uitgewerkt

“Er werd net als voor de woensdagmarkt een circulatieplan uitgewerkt met eenrichtingsverkeer. Zowel standhouders als bezoekers vanaf 12 jaar moeten verplicht een mondmasker dragen. We voorzien zelf handgel aan de in- en uitgangen. Ook de afstandsregels moeten te allen tijde worden gerespecteerd. Daarom voorzien we opnieuw de nodige stippen aan de kraampjes. We hopen onze Oudenburgse kinderen op deze manier toch wat plezier in eigen stad te gunnen”, aldus schepen Romina Vanhooren.

“Rond 15 augustus zijn er altijd heel wat festiviteiten in onze stad. De internationale rommelmarkt, die jaarlijks duizenden bezoekers verwelkomt, werd al afgelast en ook andere festiviteiten tijdens de kermisweek moesten we noodgedwongen annuleren“, vult burgemeester Anthony Dumarey aan.

“Na overleg met mijn collega-burgemeesters heb ik beslist om de kermis voor onze jongste inwoners toch te laten doorgaan, uiteraard op een veilige en verantwoorde manier. In naburige gemeenten hebben er al kermissen plaatsgevonden op een veilige manier. Ik ben ervan overtuigd dat dit in Oudenburg ook zal lukken. We rekenen erop dat iedereen alle regels correct naleeft.” (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier