Haiko kwam als vondeling binnen in het asiel: “De eigenaar daagde echter niet op”

Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij het dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem dat een thuis zoekt voor Haiko, een kruising van een Labrador en een Retriever.

“Haiko kwam begin mei bij ons binnen als vondeling. Helaas kwam er geen eigenaar opdagen en zoeken we nu een thuis voor deze speelse hond”, begint Lotte Veys die samen met haar zus Jiv’ve vrijwilliger is bij het dierenasiel.

Haiko is bijna 3 jaar oud en is een heel energieke hond die veel beweging nodig heeft. “Hij gaat heel graag wandelen en water trekt hem ook aan. Omdat hij niet graag alleen is, zoeken we iemand die veel vrije tijd heeft om met hem bezig te zijn”, aldus Lotte.

Haiko zal bijgevolg enkel geplaatst worden waar er een grote afgesloten tuin is en bij mensen die graag wandelen en tijd hebben om hem de nodige opvoeding te geven. “Het is een sterke hond, dus moet je wel een sterke persoon zijn om hem onder controle te houden. Hij leert wel snel en wie er een beetje mee bezig is, krijgt een fantastische hond terug”, geeft Jiv’ve mee. Haiko heeft het wel niet zo op katten begrepen. (GJZ/foto GJZ)

Interesse: loop eens langs bij dierenasiel De Leiestreek, Avelgemstraat 186 C in Zwevegem of stuur een mailtje naar info@dierenasiel-leiestreek.be.

Lees meer over: