Grote zoekactie naar vermoedelijke autodief op bedrijventerrein De Leite

© GST
Redactie KW

Op het bedrijventerrein De leite in Ruddervoorde vond woensdagvoormiddag rond 11.00 uur een grote zoekactie plaats. De politie zocht een vermoedelijke autodief.

Het was een alerte wijkagent die de gestolen wagen aantrof zonder bestuurder, waarna er via sociale media en de WhatsApp-groep van bedrijfsleiders van de industriezone een signalement van de dader werd verspreid. Ze zochten de vermoedelijke autodief die zich naar alle waarschijnlijkheid verstopt had ergens op het industriegebied. Voor de zoekactie kreeg de politiezone Het Houtsche versterking van twee motards van de zone Kouter, de politiezone Regio Tielt en de politiezone Midow.

Ook kwamen twee federale hondenteams ter plaatse om de verdachte man met beige broek en blauwe pet op te sporen. De actie werd omstreeks 13.30 uur afgeblazen zonder resultaat, tot er verschillende meldingen binnenkwamen van alerte buurtbewoners die een verdacht individu hadden gezien. De persoon werd gezocht naar aanleiding van een autodiefstal op 22 april in Roeselare. De verdachte werd gearresteerd en zijn aanhouding is bevestigd door het parket van Kortrijk.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier