Grootste Europese subsidie ooit voor Oostendse stedenband met Banjul

Het team van Ingenieurs Zonder Grenzen en enkele vertegenwoordigers van het Women Initiative Gambia samen met Astrid Vanackere (Strategische Coördinatie, Stad Oostende - derde van links). Eerstgenoemde zijn belangrijke actoren bij het EU-project wat de pijler stadsafval- en recyclagebeheer betreft. © gf
Redactie KW

Deze maand gaat een nieuw project van start in het kader van de stedenband tussen Oostende en zusterstad Banjul in Gambia.

Het doel van het project is om het lokaal bestuur van Banjul te versterken op vlak van milieu- en natuurbeheer, afvalverwerking, ondernemerschap en gezondheidszorg. Voor het project haalde Stad Oostende via het programma ‘Europe Aid’ de grootste Europese subsidie ooit binnen.

Schepen van Internationale Samenwerking Silke Beirens (Groen) is tevreden: “Met dit project werken we aan klimaatoplossingen in de regio en creëren we meer toekomstmogelijkheden voor jongeren in Gambia zelf. Dat is absoluut noodzakelijk in een regio waar nog dagelijks mensen een gevaarlijke tocht aanvatten richting een onzeker bestaan op het Europees continent.”

Schepen Silke Beirens licht dinsdag het project toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier