Groots kerstfeest voor zij die het moeilijker hebben in Roeselare

© stefaan beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Sander Verbrugghe, zaakvoerder van event-en cateringbedrijf Bon Apart, slaat de handen in elkaar met verschillende sociale Roeselaarse organisaties voor de organisatie van een groot Kerstfeest voor mensen die omwille van één of andere reden normaal niet in de mogelijkheid zijn om Kerst te vieren. “Door samen te werken kunnen we hen een Kerstfeest om van te dromen aanbieden.”

In Roeselare zijn er verschillende organisaties die rond de periode van Kerstmis en Nieuwjaar een evenement organiseren om ook mensen die het moeilijk hebben een leuke eindejaarsperiode te geven. Op initiatief van Sander Verbrugghe van cateringbedrijf Bon Apart, werken die organisaties op 25 december samen voor ‘een warme kerst voor iedereen’, een groots Kerstfeest op Trax. “Met mijn bedrijf ben ik het gewoon om voor grote groepen eten klaar te maken. Vorig jaar merkte ik dat er echter veel eten over was. Waarom niet voor honderd mensen bij koken als je anders voor honderd mensen eten weggooit”, aldus Sander.

Hij kwam op het idee om een groot Kerstfeest te organiseren voor mensen die daar door één of andere reden misschien de mogelijkheid voor hebben. “Maar hoe vind ik die mensen en wie nodigen we precies uit?” Sander sprak verschillende organisaties aan die de voorbije jaren al iets dergelijks organiseerden. Zo was er de voorbije jaren het eindejaarsfeest van NAR en deelde ’t Hope soep uit. Vzw OpStap serveert op Kerstavond telkens een menu in Roeselare en Tielt, iets wat dit jaar ook terug plaatsvindt. “Maar wij doen maar al te graag mee om van dit laagdrempelige feest op Kerstmis iets moois te maken”, aldus Jan Degryse.

Warm initiatief

Vanuit de verschillende deelnemende organisaties worden er de komende periode uitnodigingen gestuurd naar mensen die in aanmerking komen om mee aan tafel te schuiven op 25 december. “Verschillende van mijn leveranciers gaven inmiddels aan graag mee te helpen aan dit warm initiatief. Dankzij de verschillende organisaties en die leveranciers kunnen we 450 gasten een uitgebreid buffet aanbieden. Daarnaast voorzien we ook animatie voor jong en oud: van kindergrime, een circusact of het maken van een leuke familiefoto”, aldus Sander.

Ook Jos Muylle van NAR zet volop zijn schouders onder dit nieuw project. “De voorbije jaren organiseerden we telkens een oudejaarsavondfeest. Dat vindt dit jaar niet meer plaats, maar onze vrijwilligers werken op 25 december wel volop mee om de vele gasten een Kerstfeest om van te dromen aan te bieden”, aldus Jos. “Een jarenlange traditie valt misschien wel weg, maar met ‘Een warme Kerst voor iedereen’ is er een nieuw mooi initiatief. Ons Paasfeest blijft wel bestaan.” (Bert Feys)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier