Grootouders niet meer toegelaten op kraamafdeling AZ Delta; coronacijfers verdrievoudigd in week tijd

Wouter Vander Stricht

AZ Delta Roeselare maakte bekend dat grootouders vanaf maandag 19 oktober niet meer toegelaten zijn op de kraamafdeling en neonatologie door de toename van Covid-19-besmettingen. Met de coronacijfers gaat het ook de slecht kant uit bij AZ Delta. In een week tijd is er een verdrievoudiging: van 11 naar 32 patiënten.

Momenteel verblijven 32 patiënten op de corona-afdeling van AZ Delta in Rumbeke. Vijf van die patiënten genieten intensieve zorgen. Het aantal overlijdens sinds de uitbraak in maart staat ondertussen op 83. Vrijdag 9 oktober telde AZ Delta 11 patiënten, nu is dat haast het drievoudige.

Straks tweede afdeling?

Alle patiënten liggen op één afdeling in Rumbeke, maar de plannen zijn klaar om over te stappen naar de opening van een tweede afdeling als het aantal blijft toenemen.

Voor intensieve zorg moeten AZ Delta nu 25 procent van de bedden beschikbaar houden voor Covid-patiënten. 25 procent op een totaal van 50 bedden.

Operaties gaan nog door

Op dit moment gaan alle geplande opnames en ingrepen nog gewoon door. Vanaf maandag mogen grootouders ook niet meer op bezoek bij moeder en kind op de kraamafdeling en de dienst neonatologie. Broers en zusjes mogen voorlopig wel één maal per dag blijven op bezoek komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier