Momenteel verblijven 32 patiënten op de corona-afdeling van AZ Delta in Rumbeke. Vijf van die patiënten genieten intensieve zorgen. Het aantal overlijdens sinds de uitbraak in maart staat ondertussen op 83. Vrijdag 9 oktober telde AZ Delta 11 patiënten, nu is dat haast het drievoudige.

Straks tweede afdeling?

Alle patiënten liggen op één afdeling in Rumbeke, maar de plannen zijn klaar om over te stappen naar de opening van een tweede afdeling als het aantal blijft toenemen.

Voor intensieve zorg moeten AZ Delta nu 25 procent van de bedden beschikbaar houden voor Covid-patiënten. 25 procent op een totaal van 50 bedden.

Operaties gaan nog door

Op dit moment gaan alle geplande opnames en ingrepen nog gewoon door. Vanaf maandag mogen grootouders ook niet meer op bezoek bij moeder en kind op de kraamafdeling en de dienst neonatologie. Broers en zusjes mogen voorlopig wel één maal per dag blijven op bezoek komen.

Momenteel verblijven 32 patiënten op de corona-afdeling van AZ Delta in Rumbeke. Vijf van die patiënten genieten intensieve zorgen. Het aantal overlijdens sinds de uitbraak in maart staat ondertussen op 83. Vrijdag 9 oktober telde AZ Delta 11 patiënten, nu is dat haast het drievoudige.Alle patiënten liggen op één afdeling in Rumbeke, maar de plannen zijn klaar om over te stappen naar de opening van een tweede afdeling als het aantal blijft toenemen.Voor intensieve zorg moeten AZ Delta nu 25 procent van de bedden beschikbaar houden voor Covid-patiënten. 25 procent op een totaal van 50 bedden.Op dit moment gaan alle geplande opnames en ingrepen nog gewoon door. Vanaf maandag mogen grootouders ook niet meer op bezoek bij moeder en kind op de kraamafdeling en de dienst neonatologie. Broers en zusjes mogen voorlopig wel één maal per dag blijven op bezoek komen.