Groep Crelem Bakeries neemt Vermaut’s Boerenbrood over

Het is de bedoeling van de overnemer om Vermaut's Boerenbrood verder te laten groeien. (foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

Vermaut’s Boerenbrood uit de Stationsstraat in Lendelede behoort vanaf 7 januari van volgend jaar niet langer tot Diversi Foods maar wel tot de bakkerijgroep ‘Crelem Bakeries NV’ uit Dilsen-Stokkem. Volgens algemeen directeur Geert Coppieters van Crelem staan er in Lendelede geen jobs op de helling. “Integendeel, het is de bedoeling dat ook Vermaut’s Boerenbrood verder groeit”, zegt hij.

Vermaut’s Boerenbrood werd in 1998 opgestart door Aloïs Vermaut in Hooglede. Stilletjesaan werd het een industriële bakkerij en in 2010 verhuisde het bedrijf naar de Stationsstraat in Lendelede. In 2011 kwam er een strategische samenwerking met Diversi Foods, gespecialiseerd in diepvriesbakkerijproducten en in 2015 werd Vermaut’s Boerenbrood overgenomen door die groep. In maart 2018 kwam Diversi Foods op haar beurt in handen van de Duitse Martin Braun Groep waartoe ook Wolfgang Butterbach hoort. Begin januari van volgend jaar komt er een einde aan dat verhaal en wordt Vermaut’s Boerenbrood onderdeel van Crelem Bakeries. Het Lendeleedse bedrijf is vooral gekend voor zijn op steen gebakken brood en bladerdeeg Vanmarcke. Het bedrijf levert ook aan supermarkten zoals Aldi.

Sterke groei

De Limburgse ondernemer Raymond Cretskens is eigenaar van Crelem Bakeries dat vestigingen heeft in Heusden-Zolder en Asse. Het bedrijf produceert eveneens dagvers brood en gebak voor de Belgische retail- en foodservice. Het realiseert een omzet van 50 miljoen euro. Er werken 260 werknemers.

“Omwille van een sterke groei moesten we dringend op zoek naar extra productiecapaciteit”, zegt algemeen directeur van Crelem Geert Coppieters. “Door de overname van Vermaut’s Boerenbrood beschikken we nu al onmiddellijk over extra productielijnen. Wij leveren onze producten in West- en Oost-Vlaanderen vanuit onze vestigingen in Limburg en Vlaams-Brabant, maar zullen dat vanaf volgend jaar kunnen doen vanuit onze vestiging in Lendelede, wat veel logischer is.”

Volgens Geert Coppieters is de overname is een groeiverhaal voor de Crelem Groep. “De capaciteit in onze vestigingen in Heusden-Zolder en Asse zit bomvol, bij Vermaut’s Boerenbrood is er wel nog vrije capaciteit omdat er ook recent nog een productielijn werd bijgeplaatst. We nemen ook extra commercieel personeel in dienst om nieuwe klanten aan te trekken.”

Crelem Bakeries zal in de toekomst blijven samenwerken met Diversi Foods, dat vooral actief is in de diepvriesbakkerijproducten.

De communicatie over de overname bij Crelem gebeurt uitsluitend door de algemeen directeur. De plantmanager van Vermaut’s Boerenbrood en enkele gecontacteerde werknemers wilden (of mochten) niet reageren op de overname. Een ex-werkneemster zei ons wel dat de overname een goede zaak is voor het personeel en voor de toekomst van Vermaut. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier