Groen-zwart Varsenare steekt doelman Miguel Van Damme een hart onder de riem

© ACR
Redactie KW

De supportersvereniging van Cercle Brugge organiseert jaarlijks een ledenfeest en ook peter Miguel Van Damme en voorzitter Vincent Goemaere kwamen langs.

Bij supportersvereniging Groen-zwart Varsenare zijn ze aan een nieuw werkjaar begonnen, onder impuls van de broers Stephaan en Marc Roose. Dit gebeurde met een feest in restaurant ‘t Oosthof in Snellegem. Op de vooravond van de Brugse derby waren er geen spelers van de A-kern of de technische staf aanwezig. Wel Miguel Van Damme als peter van de supportersvereniging die ondertussen 42 jaar bestaat. In naam van het bestuur en alle aanwezigen wenste Stephaan Roose de gehele Cerclefamilie het behoud in 1A en de doelman een volledig herstel toe. “Ik blijf positief en ondervind momenteel weinig problemen van de behadeling die ik krijg. Ik heb er gisteren nog een gehad en het gaat goed”, klinkt Miguel.

2019 was voor de fans van Cercle een jaar om vlug te vergeten, en ook het vervolg van de huidige competitie zag er niet goed uit, tot op 8 februari dan toch plots die ommekeer kwam. “Het is te zot voor woorden. Een maand geleden had iedereen ons al afgeschreven. En dan kwam die kentering. Ik weet niet of ik er voor iets tussenzit, maar dat was net op het moment dat ik terug op Cercle kwam, met winst tegen Mechelen, twee uitwedstrijden die werden gewonnen en de driepunter tegen Gent. Je ziet dat de trainer Bernd Storck toch wel zijn impact heeft op de groep waarin hij een hechte teamgeest creëerde. Er werden nuttige transfers gedaan. Hij zorgde voor een mentaliteitswijziging, beter voetbal en een tactisch inzicht.”

Voorzitter Vincent Goemaere: “We hebben ons goed herpakt en de laatste matchen getoond dat we er nog steeds zijn. Onze leuze blijft ‘Never give up!‘. Met Bernd Storck kwam een trainer die we op dat moment nodig hadden: als een vaderfiguur. We hebben heel veel jonge spelers en die hadden echt wel zo’n persoon nodig. Bernd eist veel discipline van zijn spelers, maar geeft ze ook op het juiste moment een schouderklopje. We gaan met Cercle dan ook hard ons best doen dat Bernd blijft. En ook hij heeft daar zin in. Bij de onderhandelingen komt ook een makelaar aan te pas. We moeten ervoor zorgen dat het binnen ons budget mogelijk blijft. Maar het ziet er goed uit”, aldus nog de voorzitter.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier