Gouden Sint-Michiel torent weer boven Provinciaal Hof

© (Foto MV)
© (Foto MV)
Redactie KW

Na een grondige restauratie overschouwt aartsengel Sint-Michiel met de draak opnieuw het Provinciaal Hof en de Brugse Markt.

Het beeld werd op 3 maart verwijderd voor een grondige restauratie en bij die gelegenheid kreeg het weer een laagje bladgoud zodat het schittert als weleer. In de week na Pinksteren krijgt Sint-Michiel zijn definitieve plaats en zal het door de eveneens gerestaureerde wapenschilden van Vlaanderen en West-Vlaanderen worden geflankeerd.

De restauratie gebeurt in het kader van een algemene restauratie, renovatie en herinrichting van het Provinciaal Hof. De werken gingen eind vorig jaar van start. Met het plaatsen van het beeld is het hoogste punt van de gevelwerken bereikt en maakt de aannemer zich sterk dat de restauratiewerken van de gevel tegen eind dit jaar beëindigd zijn. Dan is het de beurt aan het interieur.

Wie de ingrijpende werken van dichtbij wil meemaken, kan dat op de “Open Wervendag” op zondag 30 mei. Dan geeft aannemer Artes Group het ruime publiek een digitale blik achter de schermen van de buitenrestauratie. Het is de bedoeling van de Provincie West-Vlaanderen om van het Provinciaal Hof een open huis voor alle West-Vlamingen en toeristen te maken. (CW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier