Goud voor Gilbert en Annie Verfaillie-Vansteenkiste in Ingelmunster

Gilbert en Annie Verfaillie-Vansteenkiste werden op het gemeentehuis ontvangen ter ere van hun gouden jubileum. © (foto FODI)
Redactie KW

Op zaterdagvoormiddag 29 februari werd het gouden echtpaar Gilbert en Annie Verfaillie-Vansteenkiste uit de Rozestraat officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis.

Gilbert (1942) zag het levenslicht op de Onze-Lieve-Vrouwparochie. Op veertienjarige leeftijd begon hij te werken bij Serrebouw Deforce in Izegem. Hij bleef daar heel zijn leven werken. Terwijl Gilbert daar werkzaam was, volgde hij nog avondonderwijs om zich bij te scholen. Annie (1945) is afkomstig van de Heilig-Hartparochie als oudste van zeven kinderen. Op veertienjarige leeftijd ging ze werken – samen met haar vader – in een weverij. Ze werkte ook in een confectiebedrijf in Lendelede, bij Jules Dekoker in de Meulebekestraat, bij stoelen Deforce in de Rozestraat en daarna 25 jaar in het wzc Maria Rustoord, waar ze poetshulp en verzorgende was.

Gilbert en Annie zijn al meerdere jaren met pensioen, maar hun dagen zijn goed gevuld. Samana staat vast in de agenda. Gilbert zit in het bestuur, is verantwoordelijk voor de kaarting. Annie is verantwoordelijk voor de teerlingbak. Annie heeft ook groene vingers. Ze werkt graag in de tuin en ook in de moestuin. Gilbert is tot op heden nog altijd de man van de elektronica. Hij is de EHBO voor familie en vrienden. En familie is er genoeg, zodat Gilbert regelmatig een klusje mag opknappen.

EHBO voor familie

Gilbert en Annie zijn beiden van Ingelmunster, maar toch sloeg de vonk over in de Ardennen. De broer van Gilbert kreeg op een dag de camionette van het werk mee naar huis. Met een groep jonge gasten vertrokken ze naar de Ardennen. Gilbert was mee en ook Annie was mee, alhoewel ze niet graag in een auto zat. Tijdens de rit leerden Gilbert en Annie elkaar beter kennen. Ze hielden verder contact met elkaar. Later leerde Gilbert Annie nog rijden met de auto. Omdat ze angst had om vooruit te rijden, leerde hij haar eerst achteruit rijden. Annie leerde inderdaad eerst achteruit rijden met de auto. Op 27 februari 1970 traden ze wettelijk in het huwelijk in het Oud Gemeentehuis in de Bruggestraat. Op 28 februari 1970 volgde het kerkelijk huwelijk in de Heilig-Hartkerk in de Bruggestraat. Na het huwelijk vestigden ze zich direct in de Rozestraat. Op 1 maart 2020 woonden ze daar ook al 50 jaar.

gezellig feest

In het gemeentehuis somde burgemeester Kurt Windels de levensloop op van het echtpaar. De burgervader en de schepenen reikten ook meerdere geschenken uit, waarna het gouden echtpaar met de familie vertrok voor een gezellig gouden familiefeest. (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier