Goose Nonstop opent Warmste Week: 80.000 euro voor Artsen Zonder Grenzen

Het Nelson Mandelplein stond bomvol nog voor Goose de show opende. © TV
Redactie KW

Stad Kortrijk sloeg samen met Goose de handen in elkaar om De Warmste Week (Studio Brussel) succesvol op gang te trekken. Daar waar er normaliter gekozen wordt om dit in de Ancienne Belgique te doen sloeg het interesseveld over naar Kortrijk. “Er werd gezocht naar een ultieme combinatie om ook de opening van het plein te verwerken in het gehele concept” aldus Burgemeester Vincent Van Quickenborne

Het Nelson Mandelaplein werd voor de gelegenheid opgedeeld in een chill zone (gratis) en een dance arena (betalend). Iets wat door velen wel gesmaakt kon worden “We kunnen nu genieten van een pintje en een zakje friet terwijl we live muziek op de achtergrond horen. Ook al hebben we geen kaartje, we kunnen toch lekker meeluisteren” aldus Elke. Enkel de gelukkigen die een kaartje hadden bemachtigd, kregen toegang tot de Dance Arena waar de Kortrijkse band een ultieme set speelde en het publiek deed dansen tot kort voor middernacht. Ze brachten eveneens internationale topacts mee om het gebeuren compleet te maken. Kort daags voor het evenement besloot de organisatie het festivalterrein nog uit te breiden en met succes want er werd alweer gelonkt naar en ‘sold-out’ bordje.

De vriendengroep van Ine was alvast laaiend enthousiast over het concept. “De vernieuwing van de locatie lijkt ons echt een meerwaarde te zijn. Ook het feit dat ze Goose nog eens naar Kortrijk gehaald hebben en er zulk evenement van gemaakt hebben is gewoon de max voor ons. We kunnen echt genieten van Goose en zeker van hun nieuwe show! Voor ons is Kortrijk het nieuwe Brussel geworden met een evenement als dit.” besluit Ine, woordvoerder van de vriendengroep. Goose Nonstop is de nieuwe tour van de 4-koppige Kortrijkse electrorock band die eerder dit jaar al Pukkelpop liet ontploffen nog voor ze op het podium kwamen.

Op de foto herkennen we Dimitri, Steven, Bert, Bjorn, Ine, Jurgen, Niek, en Ann.
Op de foto herkennen we Dimitri, Steven, Bert, Bjorn, Ine, Jurgen, Niek, en Ann.© TV

Uiteindelijk haalde Goose Nonstop maar liefst 80.000 euro op voor Artsen Zonder Grenzen. Een snelle rekensom leert ons dus dat er ongeveer 5.333 feestvierders aanwezig waren op het plein. Meinie Nicolai van AZG sprak de dankwoorden toe die live via Studio Brussel uitgezonden werden.

https://www.youtube.com/watch?v=fPNZB6D2Bwo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier