Gisèle doet haar eerste communie… op haar 35ste

Gisèle ontvangt ook de eerste communie in de vorm van wijn. © NOM
Redactie KW

De misviering in de Sint-Eutropiuskerk in Heule was de zondag voor Kerstmis een beetje anders dan anders: een 35-jarige vrouw uit Kameroen deed er haar eerste communie. In mei volgt het vormsel.

Gisèle Ongbetik woont intussen een zestal jaar in Heule. Ze kwam al regelmatig naar de zondagsmis en toen drukte zij de wens uit om haar eerste communie te doen. “Ze was wel al gedoopt maar haar eerste communie, dat was er niet van gekomen, in Kameroen noch tot nu toe bij ons”, zegt pastoor Wim Seynaeve. Bij een eerste communie komt toch wat voorbereiding kijken en daar zorgde de pastoor voor samen met Katrien Lefebvre en Joost D’haene.

Terwijl de eerste communie voor de kinderen pas begin mei volgend jaar op de agenda staat, werd voor Gisèle gekozen voor zondag 22 december, vlak voor Kerstmis. Gekleed in een hagelwitte broek en dito jasje verwelkomde zij de aanwezigen in de mis in behoorlijk Nederlands en ze verzorgde ook de eerste lezing.

Bij de kerststal: begeleidster Katrien Lefebvre, eerstecommunicante Gisèle Ongbetik, haar zoon Kevin (met een mandje 'doopsuiker'), pastoor Wim Seynaeve en diaken Edward Verhaeghe.
Bij de kerststal: begeleidster Katrien Lefebvre, eerstecommunicante Gisèle Ongbetik, haar zoon Kevin (met een mandje ‘doopsuiker’), pastoor Wim Seynaeve en diaken Edward Verhaeghe.© NOM

Haar 10-jarige zoon Kevin, leerling van het vijfde leerjaar in vbs Spes Nostra, las samen met zijn moeder de voorbeden. Bij de communie zelf mocht Gisèle als eerste naar voren komen om de communie in de vorm van brood én wijn te ontvangen. Ze kreeg meteen een applaus. Hoewel ze dus al gedoopt was, deelde Gisèle met haar zoon na afloop doopsuiker uit…

De volgende stap is nu het vormsel. Dat zal haar volgend jaar al ook apart worden toegediend. Het vormsel in Heule vindt plaats op 25 april, Gisèle zal het vormsel ontvangen op pinksterzondag 31 mei. (NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier