Ginter ondersteunt jonge kunstenaars met Oaze

© Foto Coghe
Redactie KW

Ginter, het intergemeentelijk cultureel samenwerkingsverband tussen Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem, is met een nieuw project gestart: Oaze.

Oaze wil jonge en startende creatieve makers ondersteunen in hun werk en ontwikkeling. “De ondersteuning bestaat uit drie luiken. In alle Gintergemeenten krijgen jonge kunstenaars uit alle mogelijke disciplines voortaan betere kansen om hun werk aan het publiek te presenteren. Daarnaast zullen in een aantal gemeenten atelier- en repetitieruimtes ter beschikking gesteld worden, gekoppeld aan residentiewerking”, legt Franky Vantyghem van Ginter uit. “Tot slot zal er ook vorming georganiseerd worden die de starters vooruit kan helpen in de ontwikkeling van hun carrière.”

Leuk weetje: Oaze, de naam van het project, verwijst ook naar het West-Vlaams voor haas, het logo van Ginter.

Het netwerk van jonge makers komt op geregelde basis samen. Dat gebeurde zaterdag in Koekelare, waar schepenen en ambtenaren uit de Gintergemeenten de plannen voor de komende zes jaar uit de doeken deden. Elke startende kunstenaar of muzikant – ongeacht de leeftijd – die graag ondersteuning wil, kan zich vanaf nu inschrijven voor dit traject.

Inschrijven: www.ginter.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier