Ginette vanaf december het gezicht van ‘t Veilingske in Roeselare

Ginette Vanderperre samen met haar man Pedro Verkoelen, zij worden vanaf december de gezichten van 't Veilingske. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Ginette Vanderperre wordt straks de nieuwe uitbaatster van café ‘t Veilingske langs de Diksmuidsesteenweg. Ginette stond drie jaar achter de toog van café ‘t Rond Punt, dat eind vorig jaar de deuren sloot na een klacht van geluidsoverlast.

Ginette Vanderperre (47) en haar man Pedro Verkoelen (39) kenden in 2018 geen prettige eindejaarsperiode. Haar horecazaak café ‘t Rond Punt in de Zuidstraat moest op 1 januari de deuren voor twee maanden sluiten wegens herhaaldelijke geluidsoverlast. Doordat er zich enkele serieuze investeringen opdrongen, besloot Ginette uit te kijken naar een nieuwe horeca-uitdaging. “Ik heb moeilijke maanden achter de rug, maar ben blij om nu toch een nieuw horecaverhaal te kunnen schrijven. Horeca is echt mijn ding”, aldus Ginette die ‘t Veilingske als een nieuwe start ziet. “Ja, ik mis ‘t Rond Punt wel. Vooral de periode van de Batjes. Ik vind het ook erg dat die klagende buur nu ook verhuisd is. Hopelijk mag ik straks ook hier enkele van de oude klanten verwelkomen.”

Dagcafé

Nadat de café-uitbaatster de voorbije maanden zowel in als buiten Roeselare zocht naar een geschikt pand om café te houden, kwam ze uiteindelijk uit op ‘t Veilingske langs de Diksmuidsesteenweg. Uitbaters Stijn Descamps en Ellen Dewispelaere werden onlangs de trotse ouders van een tweede kindje en zagen het café met een gezin nog moeilijk combineerbaar. Op 23 november tappen zij hun laatste pintjes in ‘t Veilingske. Ginette hoopt begin december de deuren van het café opnieuw te kunnen open. “We willen het goede werk van Stijn en Ellen verder zetten en plannen dan ook weinig veranderingen.” Ook de openingsuren willen Ginette en Pedro grotendeels behouden.

We zetten het goede werk verder en plannen weinig veranderingen

“In ‘t Rond Punt waren we vaak nog ‘s nachts open. Het is de bedoeling dat ‘t Veilingske een dagcafé blijft.” Op zondagmiddag en op maandag zal het café gesloten zijn. Op andere dagen en op zondagochtend kunnen klanten er terecht vanaf 10 uur.

Supporters KSVR

Ginette en Pedro vrezen niet dat buurtbewoners straks zullen klagen over geluidsoverlast. Terwijl hun vorige zaak in het centrum van de stad lag, zijn er rondom ‘t Veilingske een pak minder huizen. “Het is ook niet de bedoeling dat de muziek hier luid zal staan. We hopen hier wel in de toekomst af en toe een optredentje te organiseren.” Ginette hoopt ook veel supporters van KSV Roeselare over de vloer te krijgen. “Mijn broers Dieter en Didier zijn al jarenlang supporter op Schiervelde.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier