Vierde editie van Teddy Bear Hospital volledig volzet

De kinderen kijken geboeid toe hoe de beer behandeld wordt. De organisatoren (witte trui) zijn blij met de interesse. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

De campus van KU Leuven Kulak in Kortrijk was zaterdag opnieuw het decor voor de vierde editie van Teddy Bear Hospital. Dit is een organisatie van BeMSA Kulak (Belgian Medical Students Association), een vereniging van studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen aan KU Leuven Kulak. De opbrengst van het Teddy Bear Hospital wordt samen met de inkomsten van de AZ Groeninge Familiedag gedoneerd aan Cliniclowns.

“Door het organiseren van verschillende (bio)medische gerelateerde evenementen zoals Teddy Bear Hospital proberen we reeds tijdens onze opleiding een positieve impact te hebben op de gezondheidszorg in onze regio”, klinkt het bij Juliette Houvenaghel, BeMSA Kulak. Voor het evenement van vandaag werd er dan ook een mooie verhaallijn uitgedacht zodat kinderen zich echt konden inleven in het evenement. “Er waren verschillende locaties die ze konden bezoeken met telkens een rode draad. Zo startte het met een bezoek aan de RX waar de kinderen merkten dat er een vliegtuigje in de buik van de beer zit. Dan ging men door naar het OK, de huisarts, de apotheek, de tandarts, de ambulance en de vaccinaties”, legt Juliette Houvenaghel uit.

Operatie beer

Ook Esther (6) en Cecile (4) waren van de partij. Beide kinderen hadden al bezoekjes aan de dokter achter de rug maar waren nog nooit in een ziekenhuis geweest. “Onze beer moest geopereerd worden en zo leerden we een beetje hoe alles in zijn werk ging. Nu zitten we bij de dokter om onze beer te laten controleren of alles goed verlopen is na de operatie”, vertellen ze enthousiast.

De organisatie was in handen van BeMSA die ook nog heel wat andere activiteiten organiseert. De opbrengst van het Teddy Bear Hospital wordt samen met de inkomsten van de AZ Groeninge Familiedag gedoneerd aan Cliniclowns. “We vinden het belangrijk dat er steeds een goed doel aan gekoppeld wordt. Op die manier helpen we ook anderen”, aldus nog Houvenaghel. Deze organisatie wordt volledig gedragen door studenten op vrijwillige basis. De volgende activiteit staat gepland om 28 april in AZ Groeninge waar ze samen met het ziekenhuis de familiedag trekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier