Woonzorgcentrum Zilverduin en assistentiewoningen onder verhoogd toezicht

Woonzorgcentrum Zilverduin staat onder verhoogd toezicht. © WK

Woonzorgcentrum Zilverduin in De Haan en de bijhorende assistentiewoningen staan onder verhoogd toezicht. Dat bevestigt het Departement Zorg woensdag. De Vlaamse overheidsdienst plaatste het woonzorgcentrum onder verhoogd toezicht na enkele negatieve inspecties.

Tijdens inspecties kwamen verschillende tekorten aan het licht die volgens het Departement Zorg te ernstig zijn om te laten passeren. In de assistentiewoningen was er bijvoorbeeld geen woonassistent en duurde het ook te lang voor er respons kwam op noodoproepen.

In het woonzorgcentrum ging het om tekorten rond medicatieveiligheid, zorghandelingen en zorgpraktijk. Ook daar bleven noodoproepen te lang onbeantwoord.

De uitbater moet nu een remediëringsplan opstellen waarin wordt opgelijst hoe de tekorten zullen worden aangepakt en wanneer er zaken zullen worden aangepast. Daarna zullen er regelmatig inspecties plaatsvinden om te controleren of de aanpassingen structureel hebben plaatsgevonden.

“Pas dan kan het verhoogde toezicht worden opgeheven. Indien er geen verbeteringen plaatsvinden, kan er overgegaan worden tot de voorlopige schorsing van de erkenning”, zegt Joris Moonens van het Departement Zorg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier