De dienst Catering van de stad Oostende heeft op het Eiwitfestival voor professionals de award gewonnen voor ‘Lekkerste innovatieve gerecht’ in de categorie Grootkeukens en Catering. De jury was bijzonder enthousiast over de ‘Nordic style cheezy kroketjes’, een creatief en volledig plantaardig gerecht.
De prijs werd uitgereikt tijdens de Boon voor U-awards 2025, die smaakvolle en innovatieve plantaardige gerechten in de kijker zetten. Volgens schepen Judith Ooms is de bekroning een mooie erkenning: “Met deze kroketjes toont onze cateringdienst opnieuw dat Oostende voluit inzet op smaak, creativiteit en duurzaamheid. Plantaardig kan vooral ook gewoon ontzettend lekker zijn”, aldus de schepen.
Origineel en harmonieus geheel
De jury prees het gerecht om zijn smaakbalans, verrassende verfijning en kleurrijke presentatie. De combinatie van granen, linzen, groenten, gedroogd fruit, noten, kruiden en plantaardige kaaskroketjes zorgde voor een origineel en harmonieus geheel. De creatie is van de hand van Björn Vandekerkhove, productieverantwoordelijke bij de dienst Catering.
De stad Oostende was één van de twee winnaars bij de grootkeukens. De Oostendse cateringdienst viel eerder al meermaals op met onder meer een Glocal-prijs voor duurzaamheid, een Gault&Millau Waste Management Award en verschillende kwaliteitslabels van het FAVV.