Wordt Emily uit Gistel Miss Wellness? “Ik wil een voorbeeld zijn voor onze sector”

Emily Verhulst is finaliste 'Miss Wellness Beauty'. © PETER MAENHOUDT
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

22 dames dingen mee naar de titel van Miss Wellness Beauty. Onder hen ook een kandidate uit Gistel: Emily Verhulst, zaakvoerder van het succesvolle schoonheidssalon ‘Senses’ in Moere.

Miss Wellness Beauty is een verkiezingswedstrijd waar zaakvoerders van kapsalons, wellnesscentra of schoonheidssalons aan deelnemen. Na een ruime selectieronde van zo’n tachtig kandidaten blijven er nog 22 finalistes over die op 27 april in het Antwerpse Hilton Hotel strijden om het kroontje. Een van de kandidaten is Emily. Ze werd geboren in Brussel, woonde zestien jaar in Oostende en studeerde er ook aan het Ensor Instituut. Zes jaar geleden vond ze haar droomwoning in Moere, waar ze met succes ‘Senses’ uitbaat.

“Meteen na mijn studies, toen ik 18 jaar was, volgde ik nog extra bijscholing en begon ik als zelfstandige. In de Molenstraat 16 vond ik een pand waar ik instant verliefd op werd. Ik ben er heel gelukkig. De zaak draait goed. Klanten komen van overal: Torhout, Veurne, Oostende, Brugge of Knokke.”

Domme blondjes

Emily schreef zich zelf in voor de missverkiezing. “Ik ben ook make-upartieste en was zo eens actief op een andere verkiezing. Volgens de kandidates zou zo’n missverkiezing wel iets voor mij. En voilà! Op Miss Wellness Beauty moeten we defileren, dansen, vakgerichte vragen beantwoorden, maar bovenal moet je de beautysector kunnen vertegenwoordigen. Ervaring en welbespraaktheid staan bovenaan.”

Maar dé reden voor haar deelname? “Ik wil onze sector positief uitdragen en een gezonde belangstelling creëren: dit is niét de sector van zogenaamde ‘domme blondjes’. Integendeel. Nog al te vaak hebben ouders schrik om hun kind een opleiding tot kapper of schoonheidsspecialiste te laten volgen. Zogezegd omdat het onderwijsniveau te laag is, maar dat een zeer spijtige misvatting. Je hebt echt wel hersenen nodig om een zaak uit te baten, bij een salon komt héél veel kijken. Je moet je continu bijscholen. Mijn advies: als je kind kapper of schoonheidsspecialist wil studeren, laat hem of haar doen!” (TVA)

Emily steunen, kan door een sms (2 euro per bericht) met de tekst ‘MWB 9’ te versturen naar 6630.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier