Opendeur wzc De Bottelarij: “Goed leven in een assistentiewoning”

Directeur Eveline Decock en enkele bewoners. © JDK
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

In maart 2020 opende wzc De Bottelarij op het Brouwersplein in Kortemark de deuren, aan het begin van de coronapandemie, zeg maar. Vier jaar later zijn alle plaatsen in het woonzorgcentrum zo goed als bezet, maar er zijn nog een pak assistentiewoningen beschikbaar.

Op zaterdag 13 april gooien ze de deuren open, terwijl ze integreren in de gemeente hoog in het vaandel dragen. “Ons wzc zit met 31 plaatsen volledig vol”, aldus directeur Eveline Decock. “Er is natuurlijk nog wel instroom mogelijk, maar de vraag is enorm groot. Daarnaast hebben we nog 30 assistentiewoningen, waarvan negen in ons wzc, maar daarnaast ook 21 externe. Daarvoor zijn we nog op zoek naar enthousiaste bewoners en die zijn welkom vanaf 65 jaar. Deze woningen zijn rustig gelegen naast de bibliotheek en dus pal in het centrum. We hebben assistentiewoningen met verschillende groottes, met zicht op de tuin, met één of twee slaapkamers, met terras of dakterras… Elke woning beschikt over een volledig uitgeruste keuken, maar het is natuurlijk ook mogelijk om te komen eten in het restaurant van De Bottelarij. Het is er goed leven in één van onze assistentieflats.”

Marktdag

“Tijdens onze opendeurdag van 13 april kunnen geïnteresseerden tussen 14 en 17 uur een bezoekje brengen aan ons modelflat, die volledig ingericht en bemeubeld is. Voor wie geïnteresseerd is, weet dat er tijdens onze opendeurdag een lenteactie loopt. De focus ligt die dag op de assistentiewoningen, maar mensen zijn ook welkom in onze koffiecorner, terwijl we ook een kleine tentoonstelling organiseren. We voorzien een goodiebag voor de aanwezigen en er is ook een wedstrijd, waarbij je een etentje kan winnen in het restaurant van ons wzc. Het contact met de buitenwereld is heel erg belangrijk voor onze bewoners, dus we proberen De Bottelarij echt wel te integreren in de samenleving. We proberen regelmatig activiteiten te organiseren, ook de leerlingen van de middelbare school komen hier vaak over de vloer en tijdens de wekelijkse marktdag op donderdag is iedereen welkom bij ons tussen 8.30 en 11 uur voor een drankje, een koffie of een verse soep.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier