Kerckstede wordt Althus: “Iedereen thuisgevoel geven”

Peter Deboutte (voorzitter raad van bestuur), Peter Daschot (algemeen directeur) en Cecile Hessel (overste van de Stichtende Congregatie) bij het nieuwe uithangbord. © JCR
Redactie KW

Kerckstede, een voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking, verandert zijn naam in Althus.

“Kerckstede is in volle evolutie”, vertelt algemeen directeur Peter Daschot. “Als gezonde organisatie in een concurrentieel werkveld zoeken we voortdurend naar mogelijkheden om ons verder te ontwikkelen. Daarbij werden de afgelopen twee jaar verschillende zaken kritisch bekeken: ons aanbod, de infrastructuur, de manier waarop we medewerkers betrekken bij de ontwikkeling van de organisatie,… We deden dit steeds vanuit onze eigen inspiratie, met respect voor het verleden en onze herkomst, maar de blik gericht op de toekomst.”

“Om die evolutie ook naar de buitenwereld vorm te geven, werd samen met het bestuur beslist een nieuwe naam voor onze organisatie te bedenken. In het voorjaar startte de zoektocht naar een andere werknaam voor Kerckstede. Na een online stemming voor medewerkers, vrijwilligers, bestuurders, cliënten en hun netwerk eindigde Althus op één. De nieuwe naam is geen breuk met het verleden. Daarom moet de nieuwe naam ook de waarden uitstralen waar we voor staan: dienstbaarheid, verbondenheid, respect, zorgzaamheid en eenvoud. Onze christelijke inspiratie en de band met de stichters, de Zusters van de Heilige Vincentius à Paolo zijn en blijven de basis. Deze wordt niet in vraag gesteld en meer dan ooit willen we in die geest verder werken, maar dan wel in een hedendaags jasje, klaar voor de evoluties in onze sector en de bredere samenleving.”

“Met het woord ‘Althus’ willen we de openheid die Kerckstede sinds jaar en dag zo kenmerkt extra in de verf zetten. Een openheid naar cliënten en medewerkers, collega-organisaties, onze buren en de wijde omgeving. Anderzijds willen we de huiselijkheid die ons typeert extra benadrukken. Of je nu permanent bij ons woont, er af en toe verblijft of enkel voor dagondersteuning komt: we willen iedereen dat warme thuisgevoel geven. Kerckstede stond ook garant voor warme en kwalitatieve zorg. Althus zal dit naadloos verder zetten”. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier