Genieten van lekkernijen op ‘Bake with Love’ in wzc Duinenzee De Panne: “Smul mee en steun alzheimeronderzoek”

‘Bake with Love’ nodigt bewoners van WZC Duinenzee, lokale inwoners en bezoekers uit om zelfgebakken lekkernijen aan te bieden of te kopen. © gf
Redactie KW

Op zondag 6 oktober organiseert het Woonzorgcentrum Duinenzee in De Panne een speciale editie van Bake with Love ten voordele van Stichting Alzheimer Onderzoek. Het evenement vindt plaats in de Dynastielaan 42 en brengt iedereen samen voor een goed doel. De opbrengsten van het evenement gaan rechtstreeks naar Alzheimeronderzoek. Tijdens deze bijzondere dag zijn er ook speciale gasten aanwezig, onder wie Joost Martens, directeur van Stichting Alzheimer Onderzoek en Bram Degrieck, burgemeester van De Panne.

Bake with Love nodigt bewoners van WZC Duinenzee, lokale inwoners en bezoekers uit om zelfgebakken lekkernijen aan te bieden of te kopen. De opbrengst van de verkoop gaat naar de Stichting Alzheimer Onderzoek om verder wetenschappelijk onderzoek naar dementie te ondersteunen.

Speciale gasten

Naast Joost Martens, directeur van Stichting Alzheimer Onderzoek, zal ook Bram Degrieck, de burgemeester van De Panne, aanwezig zijn om de deelnemers te ondersteunen in hun inspanningen voor dit belangrijke doel. Zijn aanwezigheid onderstreept het belang van lokale initiatieven die bijdragen aan een betere toekomst voor mensen die met dementie te maken hebben.

Naar aanleiding van Wereld Alzheimer Dag werd op 20 september het Infopunt Dementie voorgesteld. Zo wil het lokale bestuur de nadruk leggen op de persoon met dementie, in plaats van de ziekte zelf. Het infopunt is een eerste verwezenlijking binnen ‘Dementievriendelijk De Panne’.

Momenteel zijn er ongeveer 296 personen met dementie in De Panne, maar tegen 2040 zal dit aantal stijgen tot bijna 491, een toename van ruim 65,88%. Deze bijdrage zal helpen bij het ondersteunen van wetenschappelijke onderzoeksprojecten gericht op de oorzaken en mogelijke behandelingen van dementie.

Zondag 6 oktober vanaf 13 uur in WZC Duinenzee, Dynastielaan 42, De Panne. Gratis toegang. Alle opbrengsten van de verkoop van gebak gaan naar Alzheimeronderzoek via de Stichting Alzheimer Onderzoek.