Ruiselede en Wingene verkleinen stap naar psychologische hulp

V.l.n.r Marlies Van Hooreweghe (Thuiszorg Familiezorg), psychologen Marjolein Devriendt, Eva Constant, Sara Goossens en An-Sofie De Boi en schepenen Linda Wyckstandt en Tom Braet. © gf
Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

In samenwerking met Netwerk Geestelijke Gezondheid Kwadraat en WINGG zetten Ruiselede en Wingene zich extra in, om de eerste stap naar psychologische hulp makkelijker en betaalbaar te maken voor kwetsbare doelgroepen. Daarvoor worden speciaal groepssessies gepland.

De Ruiseleedse schepen voor Sociale Zaken, Linda Wyckstandt en de Wingense schepen van Welzijn Tom Braet, werken nauw samen om psychologische hulp zo laagdrempelig mogelijk te maken. De eerste stap begint met een kosteloos kennismakingsgesprek, waarin de patiënt de kans krijgt zijn problemen en verwachtingen te bespreken. Daarna volgt een concreet plan van aanpak.

Acht sessies

Patiënten hebben hierbij alvast recht op maximaal acht sessies per jaar. De patiënt draagt hiervoor 11 euro bij. Wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming, betaalt 4 euro. De organisatie ‘Be Yourselfie’ in Wingene richt zich speciaal op jongeren, die onder meer kampen met faalangst, zelfvertrouwen of piekeren. Die groepssessies worden geleid door psychologen Marjolein Devriendt en Eva Constant.

Ruiselede richt zich meer op volwassenen, met ‘veerkracht’ als centraal thema. Die sessies worden geleid door psychologen Sara Goossens en An-Sofie De Boi.

Info: 051 68 94 84 of 051 61 07 20.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier