Lokale bakker verrast personeel spoeddienst AZ Oostende met ontbijt: “Als dank voor de goede zorgen aan mijn vader”

Dokters en verpleegkundigen van de spoedafdeling werden getrakteerd op een heerlijk ontbijt. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De dokters en verpleegkundigen van de spoedafdeling van AZ Oostende kregen maandagmorgen leuk bezoek. Lokale bakker Steve Desmedt kwam er langs met een ontbijt. De reden? De goede zorgen voor zijn vader afgelopen zaterdag. “De mensen van de spoedgevallen worden nog te vaak vergeten, maar ook zij redden levens”, zegt Steve.

Steve stapte maandagmorgen de spoedgevallendienst binnen van AZ Oostende. De dokters en de verpleegkundigen van dienst waren dan ook verrast toen de lokale bakker hen trakteerde op een heerlijk ontbijt.

“Mijn vader – de stichter van bakkerij Desmedt – werd zaterdag naar de dienst spoedgevallen gebracht”, vertelt Steve. “Daar werd hij zo goed ontvangen door de mensen, dat ik besloten heb om iets terug te doen.”

Niet zomaar

Dat ‘iets’ terugdoen doet Steve echter niet zomaar. “Ik zag laatst in een televisieprogramma iemand zeggen dat ze nogal vaak vergeten worden op de spoedgevallendiensten”, vervolgt de bakker. “Op de afdelingen van een ziekenhuis ligt dat anders. Het personeel wordt al eens iets gegeven in de vorm van pralines of bloemen bij het ontslag van de patiënt. Op de spoedgevallendiensten gaat dat anders. Daar kom je binnen, waarna je doorverwezen wordt naar een kamer of naar huis.”

Net dat is de reden waarom Steve de spoedgevallendienst ging verrassen. “Mijn vader is daar bijzonder goed ontvangen. Die mensen verdienen een pluim. Ook zij redden levens hé, soms nog meer dan andere afdelingen. Het is dan ook niet meer dan normaal dat ze in de bloemetjes worden gezet. Ze waren ook heel dankbaar. Dit was mijn manier om hen te bedanken”, besluit Steve.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier