Leiding Chiro de Ginste loopt 100 km tegen kanker: “We krijgen steun van heel wat sympathisanten”

De vier Chiro-jongens die de 100 km lopen met v.l.n.r.: Arthur Vanstaen, Senne Vandenbulcke, Karsten Maselis en Thibault Beils. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

De leiding van Chiro de Ginste is zich ten volle bewust van de ellende en ravage dat kanker in de maatschappij aanricht. “Wij beseffen maar al te goed dat nagenoeg elke familie met de ziekte te maken heeft en daar staan wij helemaal niet onverschillig tegenover”, opent Thibault Beils.

“Precies daarom voegen wij ook de daad bij het woord en zijn we van plan om op vrijdag 1 maart in Halle te starten voor de 100 km lopen. Wij hebben er alles aan gedaan om de nodige fondsen bijeen te krijgen om te mogen starten.”

Motivatie

“Waar wij de motivatie vandaan haalden om te beginnen aan dit avontuur? Vooreerst weten wij maar al te goed dat elke familie met de ziekte geconfronteerd wordt. Eerst hadden we gedacht om samen een gesponsorde marathon te lopen, maar dan zijn we overgeschakeld naar een mooier doel, namelijk de 100 km voor Kom Op Tegen Kanker. Om te mogen deelnemen moesten we er wel in slagen om 2.500 euro bijeen te krijgen maar dat is ons intussen aardig gelukt, want we zitten nu al aan 4.000 euro. Dit bedrag hebben we bijeengebracht door de verkoop van Milka-pakketten, maar daarnaast kregen we ook heel veel giften en bijdragen van sponsors. We weten dat we er niet alleen voor staan, maar de steun krijgen van heel veel sympathisanten en dat doet echt deugd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier