Borstkliniek van AZ Oostende zeilt voor het goede doel

We zien Katie Goormachtigh (ombudsfunctionaris), Louise Vandenbroucke (coördinator studiecentrum), Isabelle Spoormans (arts-specialist oncologie), Anneke Devoogdt (psycholoog), Melanie Bauwens (psycholoog), Kristien Paridaens (verpleegkundig coördinator borstkliniek) en Marie-France Dehant (verpleegkundig consulent). © GF
Redactie KW

Op zaterdag 28 en zondag 29 september organiseert vzw Stuurvrouw samen met Think Pink de jaarlijkse BENEFLEET in Oostende. Je kunt deelnemen als schipper met je eigen boot of meezeilen in ruil voor een donatie. BENEFLEET zamelt zo geld in voor onderzoek en initiatieven die de behandeling van vrouwen met borstkanker verbeteren. Dit jaar zet vzw Stuurvrouw, onder leiding van gynaecologe Sigrid Huyghe, het werk van de borstkliniek in AZ Oostende in de schijnwerpers.

Met de opbrengst wil het team van de borstkliniek in AZ Oostende een extra toestel voor cryotherapie aanschaffen. Bepaalde soorten chemotherapie kunnen namelijk leiden tot verkleuring en broosheid van de nagels, evenals pijn en perifere neuropathie aan handen en voeten.

Het koelen van handen en voeten met ijswanten en -pantoffels of hilothermtoestel (cryotherapie) kan deze bijwerkingen beperken. Met een derde toestel wil de borstkliniek van AZ Oostende haar patiënten nog beter helpen. (red.)

Schrijf je in via www.sailingforthinkpink.be