Gezonde nieuwjaarsreceptie in Mesen

Raadslid Alien Lippinois samen met vrienden en buren. © EF
Redactie KW

Zaterdag vond in Mesen de nieuwjaarsreceptie plaats. Liefst 250 Mesenaars waren aanwezig. Voor iedereen waren er drie drankbonnetjes en een gezonde maaltijd. “We serveren diverse slaatjes omdat we op die manier de Mesenaars willen aanzetten om het jaar op een gezonde manier in te zetten,” weet burgemeester Sandy Evrard.

Samen met de leden van het schepencollege gaf burgemeester Evrard daags nadien het goede voorbeeld door te gaan zwemmen. “We plannen voortaan elke zondagmorgen een sportactiviteit. Na de fitness vorige week was er nu een zwembeurt.”

Burgemeester Evrard verloor liefst 48kg de voorbije twee jaar. “Elke vrijdag sta ik op de weegschaal wanneer ik merk dat er kilo’s bijkomen dan sta ik op de rem.” In zijn nieuwjaarsspeech was de burgemeester trots om mede te delen dat er vanaf deze zomer opnieuw dagkampen worden georganiseerd voor kinderen. “Vroeger hadden we in Mesen een speelpleinwerking. Toen gebeurde dat met vrijwilligers en nu zullen professionele monitoren zich daarmee bezighouden. Die monitoren kunnen lokale mensen zijn, maar ook van elders indien zo dan zullen ze hier in Mesen overnachten.”

Er worden voorlopig dagkampen georganiseerd tijdens de eerste twee en de laatste twee weken van de grote vakantie. “Als we merken dat er meer nood is, dan kunnen we uitbreiden, eventueel ook naar de paasvakantie. ” De burgemeester hoopt alvast dat er zich voldoende kinderen zullen inschrijven. “Voor een of twee kindjes kunnen we dat niet organiseren.”

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier