Gezocht: grote kooi voor ratjes

Ellen met de schattige broertjes. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Elke week gaat De Krant van West-Vlaanderen op zoek naar een nieuwe thuis voor een dier. Deze week zoekt Ellen Desmet (35) uit Deerlijk een baasje Khabib en El Habib, twee tamme ratjes met een voorliefde voor knuffels en snoepjes.

Vzw Rattenopvang Ratopia vangt verwaarloosde, afgestane en zieke tamme ratjes op vanuit heel Vlaanderen. De diertjes kunnen terecht bij zeven verschillende opvanggezinnen, Ellen en haar vriend zijn er daar een van. Ze huisvesten op dit moment twaalf ratjes, waaronder de broers Khabib en El Habib.

Knuffelen

“Hun baasje had te veel last van allergieën en heeft hen daarom afgestaan”, vertelt Ellen. “El Habib, de bruine, is de dapperste van de twee. Zijn naam betekent de geliefde en hij komt heel graag knuffelen. Khabib, de witte is vernoemd naar een bokser. Hij is wat meer verlegen en werd nog maar pas geopereerd aan een blaassteen. Ze zijn bijna anderhalf jaar oud en kennen elkaar al hun hele leven.”

“We zien ze dus het liefst samen geplaatst worden. Khabib volgt zijn broertje overal, als El Habib iets doet, dan doet Khabib mee. Zijn broer is dan ook volledig onbevreesd. Zijn favoriete bezigheden zijn geaaid worden op zijn kopje, snoepen en slapen. Het zijn mannetjes dus die zijn sowieso wat rustiger dan vrouwtjes. Een mooie grote kooi met veel hangmatten en verstopplaatsjes is een must”, besluit Ellen.

https://www.youtube.com/watch?v=a-oVn30yJRE

Heb jij een warme hangmat voor de twee broers? Mail dan naar warm@kw.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier