Matteo is wellicht het eerste kindje van 2022

Het gezin poseert trots met het nieuwste lid van de familie. Matteo werd op 1 januari 2022 om 00.04 geboren. © foto TP
Redactie KW

Amper vier minuten na het aftellen voor 2022 zag Matteo het levenslicht in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. De kans is dus heel groot dat hij de eerste boreling van het jaar is.

De kleine Matteo is er nochtans drie weken te vroeg: zijn geboorte was uitgerekend voor 20 januari. “Maar hij stelt het goed”, vertellen de trotste ouders Juha Tant en Laura Vanbrabant.

Cadeautjes net uitgedeeld

Het 33-jarig koppel woont in Watou, een deelgemeente van Poperinge, en dacht vooraf oudejaarsavond thuis te kunnen vieren met Emma (10) en Marie (12), de dochters van Laura.

“De hapjes stonden op tafel en de cadeautjes waren net uitgedeeld, toen we plots naar het ziekenhuis moesten”, zegt Juha. “Mijn schoonouders moesten onverwachts op Emma en Marie passen, terwijl Laura aan het bevallen was.”

Perfecte start van 2022

Van aftellen was geen sprake. “Even na 23.00 uur vroegen we ons nog af of Matteo zou geboren worden in 2021 of 2022, maar rond middernacht zijn we de tijd uit het oog verloren. Na afloop zei de verpleegster dat hij geboren was om 00.04 uur. Dat is speciaal. We konden ons jaar niet beter inzetten”, aldus Juha.

Matteo is hun eerste kindje samen. Hij weegt 3.430 gram en meet 52 centimeter.

(TP)