KWB Sijsele en OCMW Damme slaan ook dit jaar opnieuw de handen in elkaar met inzameling voor ‘Ieder Kind een Sint’

Ignace Dobbelaere, Marnix Van Moeffaert, Roger Dhoore, André Soenen en Guido Moens zetten zich in voor het goede doel. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De socio-culturele vereniging KWB Sijsele wil er ook dit jaar voor zorgen dat élk kind in Damme minstens één cadeautje krijgt van de Sint. “Het blijft frappant dat er ook in Damme gezinnen zijn die zich een Sinterklaascadeautje maar moeilijk kunnen veroorloven. Voor hen blijven we het dus doen”, zegt Roger Dhoore van KWB Sijsele.

Elk kind in Damme moet een cadeautje krijgen van de Sint. Dat is het nu al meer dan vijf jaar het opzet van de actie Ieder Kind een Sint van de Sijseelse afdeling van KWB, de Kristelijke Werknemersbeweging. “Dit was een actie van de nationale koepel van KWB waar wij destijds in Sijsele op inhaakten”, weet Sijseels KWB-bestuurslid Roger Dhoore.

Bedoeling was en is dus nog altijd om speelgoed in te zamelen voor gezinnen die het financieel moeilijk maar die hun kind(eren) toch willen blij maken met een cadeautje van de Sint op 6 december. “We verspreiden daarvoor altijd flyers met een oproep via de Damse scholen, zodat die via de kinderen hun ouders zouden bereiken”, verduidelijkt Roger Dhoore van KWB Sijsele. “Nu doen we dit via de sociale media, omdat dit zo gevraagd werd door de scholen, maar ik hoop wel dat we op deze manier hetzelfde resultaat en dus evenveel speelgoed binnen krijgen.”

CAW Brugge

KWB Sijsele werkt voor deze actie al sinds het begin samen met het Damse OCMW, met vestiging in het Sociaal Huis op de zorgsite in Sijsele. “De sociale dienst van het OCMW heeft een goed zicht op waar er gezinnen zijn met zorgnoden”, stipt Roger Dhoore aan. “Omwille van privacy-redenen mogen wij niets weten en al zeker niet vertellen over welke gezinnen dat zijn. Maar het blijft toch frappant dat er ook in Damme nog steeds gezinnen zijn die zich een Sinterklaascadeautje maar moeilijk kunnen veroorloven. Voor hen blijven we het dus doen.”

“En we krijgen nog steeds heel mooi speelgoed binnen; zelfs zaken die nooit uit de verpakking zijn gehaald, zoals nu recent nog een heel mooie telegeleide auto. Doordat we zoveel speelgoed krijgen, werken we ook samen met CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk, red.) Brugge. Deze organisatie mag het restant verdelen in Brugge, nadat het OCMW hier de pakketten in Damme verdeeld heeft.”

Het speelgoed kan binnengebracht worden op woensdagnamiddag 24 november en de zaterdagnamiddagen 20 en 27 november bij of na telefonische afspraak met Roger Dhoore (Zwinstraat 14 in Sijsele, tel. 050 35 61 87) of Guido Moens (Molenstraat 30 in Sijsele, tel. 050 36 32 55).

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier