Jeanin Verbeke en Romain Vercruysse zijn een gouden koppel: “Het geheim? Ruzies bijleggen”

© XC
Redactie KW

Jeanin Verbeke (74) en Romain Vercruysse (73) vierden op 25 mei hun 50ste huwelijksverjaardag. Ze gaven elkaar het ja-woord in de kerk aan de heirweg en een halve eeuw later is het even stralend als toen. Romain Vercruysse was van Kaster afkomstig waar hij ook school liep, Jeanin komt van de Heirweg. Ze leerden elkaar kennen op een liefdadigheidsbal in de Gilde, een feestzaal waar de bibliotheek tegenwoordig staat. In 1969 trouwde het paar in de Kerk van de Heirweg om aan de overkant in de Rily (tegenwoordig De Speldoorn) hun trouwfeest te houden.

Romain heeft vele jobs gehad, maar voor zijn pensionering werkte hij voor Electrabel in de centrale van Ruien. Jeanin werkte een aantal jaar in de thuisweverij van haar neef, om later bij Steverlinck in Vichte te werken. Ze gaf haar job op om voor de kinderen Eveline en John te zorgen.

Ondertussen hebben ze al drie kleinkinderen, allemaal jongens. Romain is nog steeds druk in de weer met klusjes opknappen voor vrienden en familie, terwijl Jeanin de kleinkinderen verwent of met de hondjes gaat wandelen. Het geheim van 50 jaar liefde? “Zoals iedereen hebben we goede en kwade dagen gehad, maar dat blijft niet duren. We leggen ruzies bij en praten het uit”, legt Romain uit. (XC)