De heemkundige kring en het Volkskundemuseum organiseerden zondag samen met heel wat vrijwillige medewerkers opnieuw het Midwinterfeest. Dit initiatief vond intussen al voor de zeventiende keer plaats in en rond de Balstraat in de Brugse binnenstad.

Mooi decor

De Balstraat ligt in de schaduw van de Jeruzalemkerk en vormt zo een heel mooi decor voor deze authentieke, niet-commerciële kerstmarkt. Het Midwinterfeest bracht ook dit jaar weer heel wat volk op de been. Anders dan bij de 'grote' kerstmarkt op de Markt en het Simon Stevinplein, die ook erg veel toeristen lokt, liep je op het Midwinterfeest vooral Bruggelingen en mensen uit de Brugse regio tegen het lijf.

De standhouders verkochten er voornamelijk ambachtelijke producten zoals mutsen, sjaals, wenskaarten, honing, aardewerk, zelfgemaakt gebak, likeuren en jenevers. Er werd ook volkstoneel opgevoerd in de binnentuin van het Adornesdomein, dat voor de gelegenheid dus opengesteld werd. Ook het Volkskundemuseum met het bijhorende café De Zwarte Kat zijn op het Midwinterfeest steevast geopend.

© Davy Coghe

Het Midwinterfeest viel ook in de smaak bij de de vriendinnen Frederikke Belmans, Inge Soetemans, Sabine Depiere en Michèle Van Daele. "We hebben over dit evenement vernomen via Facebook", vertelt Frederikke. "Het is de eerste keer dat we hier komen. We vinden het best wel gezellig. Ik zie hier heel wat leuke ambachten. Het is alleszins authentieker dan de grote kerstmarkt op de Markt en het Simon Stevinplein. Wat we hier wel wat missen, is lekkere Hasseltse koffie. Het drankenaanbod zou wat uitgebreider mogen, maar voor de rest is dit een heel leuk initiatief."

(PDV-foto's Davy Coghe)

De heemkundige kring en het Volkskundemuseum organiseerden zondag samen met heel wat vrijwillige medewerkers opnieuw het Midwinterfeest. Dit initiatief vond intussen al voor de zeventiende keer plaats in en rond de Balstraat in de Brugse binnenstad. De Balstraat ligt in de schaduw van de Jeruzalemkerk en vormt zo een heel mooi decor voor deze authentieke, niet-commerciële kerstmarkt. Het Midwinterfeest bracht ook dit jaar weer heel wat volk op de been. Anders dan bij de 'grote' kerstmarkt op de Markt en het Simon Stevinplein, die ook erg veel toeristen lokt, liep je op het Midwinterfeest vooral Bruggelingen en mensen uit de Brugse regio tegen het lijf. De standhouders verkochten er voornamelijk ambachtelijke producten zoals mutsen, sjaals, wenskaarten, honing, aardewerk, zelfgemaakt gebak, likeuren en jenevers. Er werd ook volkstoneel opgevoerd in de binnentuin van het Adornesdomein, dat voor de gelegenheid dus opengesteld werd. Ook het Volkskundemuseum met het bijhorende café De Zwarte Kat zijn op het Midwinterfeest steevast geopend. Het Midwinterfeest viel ook in de smaak bij de de vriendinnen Frederikke Belmans, Inge Soetemans, Sabine Depiere en Michèle Van Daele. "We hebben over dit evenement vernomen via Facebook", vertelt Frederikke. "Het is de eerste keer dat we hier komen. We vinden het best wel gezellig. Ik zie hier heel wat leuke ambachten. Het is alleszins authentieker dan de grote kerstmarkt op de Markt en het Simon Stevinplein. Wat we hier wel wat missen, is lekkere Hasseltse koffie. Het drankenaanbod zou wat uitgebreider mogen, maar voor de rest is dit een heel leuk initiatief." (PDV-foto's Davy Coghe)