De vier vrienden hebben samen al heel wat fietskilometers op de teller in binnen- en buitenland, maar besloten deze keer eens 'zot te doen' in eigen stad. "Na een ontbijtje met koffiekoeken pakten we het Oostendse stratenplan vast en besloten we elke straat af te fietsen", steekt Tom Vanderhoeght, zaakvoerder van de bekende fietsspeciaalzaak Gino Carts & Bikes in Oostende, van wal.

122 kilometer

"We kozen er bewust voor om alle straten te nemen die voor auto's toegankelijk zijn binnen de halve cirkel van de Northlaan, de Elisabethlaan en de Ringlaan, het strand en de Oosteroever. Want mochten we elke straat van heel Oostende gedaan hebben, dan hadden we echt veel meer tijd nodig. Het moest tenslotte nog plezant blijven ook, hé", gaat Tom verder.

Soms keken mensen wat raar op toen we in rondjes door hun buurt fietsten

De fietsapp Strava registreerde hun opvallende activiteit en dat leverde achteraf een leuk beeld op, waarbij alle afgefietste straten rood werden ingekleurd. Uiteindelijk zou het viertal een goede zes uur op de fiets zitten en maar liefst 122 kilometer aan straten en wegen afleggen.

Tom Vanderhoeght, Gunther Desmedt, Terry Fremineur en Ruben Casier. © repro TVA

Op zich een zot resultaat, weet het viertal. "Want dat is eigenlijk de afstand van Oostende naar Brussel, terwijl we het alleen over de binnenstad van Oostende hebben. We begonnen onze tocht in het hart van het centrum. Op het moment van onze actie vond de markt plaats en die drukte wilden we als eerste achter de rug hebben", klinkt het.

Ongeval vermeden

"Het merendeel van de straten en wijken legden we in blokken af. Ja, soms keken mensen wat raar op toen we in rondjes door hun buurt fietsten. Onderweg zie je natuurlijk heel wat. Op een bepaald moment hadden we bijna een accident toen een glazenwasser met zijn wagen en uitgestoken ladder achteruit reed. En ja, je komt ook wel enkele straten tegen die er niet zo goed bijliggen. Maar daar was het ons echt niet om te doen. Het moest een leuke dag worden. Het ging ook niet om snel rijden of lange afstanden afleggen, maar om de pure essentie van het fietsen. En om het leuke fotootje achteraf, natuurlijk", knipoogt Tom. "Maar nee, dit doen we echt geen tweede keer", besluit Tom Vanderhoeght al lachend.

(TVA)

De vier vrienden hebben samen al heel wat fietskilometers op de teller in binnen- en buitenland, maar besloten deze keer eens 'zot te doen' in eigen stad. "Na een ontbijtje met koffiekoeken pakten we het Oostendse stratenplan vast en besloten we elke straat af te fietsen", steekt Tom Vanderhoeght, zaakvoerder van de bekende fietsspeciaalzaak Gino Carts & Bikes in Oostende, van wal. "We kozen er bewust voor om alle straten te nemen die voor auto's toegankelijk zijn binnen de halve cirkel van de Northlaan, de Elisabethlaan en de Ringlaan, het strand en de Oosteroever. Want mochten we elke straat van heel Oostende gedaan hebben, dan hadden we echt veel meer tijd nodig. Het moest tenslotte nog plezant blijven ook, hé", gaat Tom verder. De fietsapp Strava registreerde hun opvallende activiteit en dat leverde achteraf een leuk beeld op, waarbij alle afgefietste straten rood werden ingekleurd. Uiteindelijk zou het viertal een goede zes uur op de fiets zitten en maar liefst 122 kilometer aan straten en wegen afleggen. Op zich een zot resultaat, weet het viertal. "Want dat is eigenlijk de afstand van Oostende naar Brussel, terwijl we het alleen over de binnenstad van Oostende hebben. We begonnen onze tocht in het hart van het centrum. Op het moment van onze actie vond de markt plaats en die drukte wilden we als eerste achter de rug hebben", klinkt het. "Het merendeel van de straten en wijken legden we in blokken af. Ja, soms keken mensen wat raar op toen we in rondjes door hun buurt fietsten. Onderweg zie je natuurlijk heel wat. Op een bepaald moment hadden we bijna een accident toen een glazenwasser met zijn wagen en uitgestoken ladder achteruit reed. En ja, je komt ook wel enkele straten tegen die er niet zo goed bijliggen. Maar daar was het ons echt niet om te doen. Het moest een leuke dag worden. Het ging ook niet om snel rijden of lange afstanden afleggen, maar om de pure essentie van het fietsen. En om het leuke fotootje achteraf, natuurlijk", knipoogt Tom. "Maar nee, dit doen we echt geen tweede keer", besluit Tom Vanderhoeght al lachend. (TVA)