Georgette Vandepitte viert haar 100ste verjaardag zonder familie

© foto JT
Redactie KW

Georgette Vandepitte vierde afgelopen week haar honderdste verjaardag. Deze memorabele gebeurtenis werd echter niet gevierd zoals gepland. Corona was ook hier de grote spelbreker.

Georgette werd een eeuw geleden geboren in de Roeselarestaat en tot op vandaag woont ze daar nog steeds. “Ik woon al mijn volledige leven in hetzelfde huis”, aldus de kranige dame. “Het is dankzij mijn fantastische familiegenoten dat ik nog steeds thuis kan wonen. Ik keek er echt naar uit om met de voltallige familie mijn honderdste verjaardag te vieren. Het zou zo’n deugd doen om hen eens allemaal een stevige knuffel te kunnen geven.”

Groot spandoek

Dat heuse familiefeest ging in normale omstandigheden plaatsvinden in zaal Molendries. De festiviteiten zijn echter verschoven naar een latere datum. Om de eeuwelinge toch nog een prettige verjaardag te wensen, werd haar huis versierd met een spandoek. Toen het spandoek tijdens het ochtendgloren werd opgehangen, kwam Georgette een kijkje nemen. Ze was uiteraard enorm verrast en de familie drukte haar op het hart dat ze het feestje zeker nog te goed heeft. Georgette, die naaister was, was gehuwd met Albert Vandewalle. Hij overleed in 1976. Samen kregen ze twee kinderen: een zoon en een dochter. Ondertussen zijn er ook al heel wat kleinkinderen en achterkleinkinderen. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier