Gemeente Zulte vraagt inwoners om input duurzaam project

Een eerder project dat de subsidie kreeg, was het gratis ter beschikking stellen van een fruitboompje voor elke Zultenaar. © Getty Images
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Inwoners van Zulte kunnen opnieuw een voorstel doen voor een project dat een gunstig effect op het klimaat zal hebben. De gemeente stelt daarvoor een klimaatbudget van 5.000 euro ter beschikking. Ideeën indienen kan nog tot vrijdag 31 mei.

Het klimaatbudget wordt al voor de derde toegekend. Een eerder project dat de subsidie kreeg, was het gratis ter beschikking stellen van een fruitboompje voor elke Zultenaar. “Met het klimaatbudget willen we burgers, verenigingen en organisaties ondersteunen om een duurzaam en klimaatverbeterend project mogelijk te maken”, zegt schepen van Milieu Fauve Tack (Open Zulte).

“Projecten kunnen ofwel zorgen voor een reductie van de CO2-uitstoot of helpen om ons te wapenen tegen droogte of wateroverlast. Daarnaast vinden we participatie tussen de burger en het lokaal bestuur erg belangrijk. Inwoners kunnen een idee indienen voor maximaal 5.000 euro. In een latere fase kan er op de voorstellen gestemd worden en zal het winnende project uitgevoerd worden.”

Voorstellen indienen kan op www.zulte.be/klimaatbudgettot en met 31 mei. Tussen 16 juni en 15 juli zullen inwoners kunnen stemmen. De uitwerken van het project is gepland in het najaar van 2024.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier