Gemeente Wingene zoekt wandel- en fietsmaatjes

Wandelen en fietsen met zijn tweeën is nog zo leuk.© kvz
Wandelen en fietsen met zijn tweeën is nog zo leuk.© kvz
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Het lokale dienstencentrum Geselle in Wingene gaat op zoek naar wandel- en fietsmaatjes voor inwoners die liever niet alleen op stap gaan.

“Het initiatief is ontstaan uit concrete vragen die we via onze babbellijn ontvangen hebben”, zegt Tom Braet (CD&V), schepen van Welzijn. “Als zo’n wandel- of fietsmaatje ervoor kan zorgen dat een inwoner weer buitenkomt, meer beweegt en een fijne tijd beleeft, dan hebben we ons doel bereikt.”

Tijdens de coronacrisis trokken Wingenaren er meer dan ooit fietsend of wandelend opuit. “Een frisse neus halen en bewegen is en blijft gezond en willen we vanuit onze gemeente zo veel mogelijk stimuleren”, vertelt schepen Tom Braet. Maar sommige inwoners gaan liever niet alleen op pad en weten niet altijd wie ze kunnen meevragen. Het lokale dienstencentrum Geselle speelt graag in op die vraag en gaat op zoek naar gezelschap. “We koppelen twee inwoners met een gelijkaardig profiel aan elkaar zodat ze samen kunnen wandelen of fietsen.”

Inspiratie

Wie inspiratie nodig heeft voor leuke wandel- of fietsroutes, kan in het dienstencentrum Geselle in Wingene en in het antennepunt in Zwevezele een toeristisch pakket afhalen met lokale wandelingen en fietsroutes.

Inwoners kunnen hun zoektocht naar een fiets- of wandelmaatje starten op www.wingene.be/wandelfietsmaatje .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier