Gemeente Pittem gaat opnieuw voor lightversie van Zotte Maandag

Gemeente Pittem kiest voor een lightversie van Zotte Maandag.© foto a-JG
Gemeente Pittem kiest voor een lightversie van Zotte Maandag.© foto a-JG
Redactie KW

Zotte Maandag, dat traditioneel gevierd wordt op de tweede maandag na 6 juli, wordt voor het tweede jaar op rij afgeslankt tot een lightversie.

“Na de afgelasting van enkele grote zomerfestivals zagen we de bui al hangen. De opstart van het vaccinatiecentrum Tielt gaf ons hoop, maar we kunnen niet wachten tot juni voor de voorbereiding van de 14-daagse Godelievekermis met Zotte Maandag als feestelijke afsluiter. Daarom hakken we de knoop nu al door zodat we met de organisatie kunnen kijken wat er wèl kan”, klinkt het bij burgemeester en schepen van Feestelijkheden Ivan Delaere.

Lightversie

De foorkramers zijn net als vorig jaar opnieuw twee weekends welkom in Pittem. Het gemeentebestuur wacht de maatregelen en het protocol af die dan zullen gelden, maar een eerste plan begint zich alvast te vormen. Zo zal er het weekend van 10 en 11 juli enkel kermis zijn en in het tweede weekend (17, 18 en 19 juli) wordt er gezorgd voor straatanimatie.

“De kermis met straatanimatie moet georganiseerd worden volgens de coronamaatregelen die dan gelden, maar we willen in ieder geval onze lokale horeca hier 100 procent in betrekken. De artiesten zullen in tijdsloten werken, verspreid over de verschillende terrassen. We denken er zelf aan enkele straten verkeersvrij te maken”, zegt burgemeester Ivan Delaere.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier