Gemeente Lendelede organiseert voor derde keer Lokale Markt: “Een ontmoetingsmoment”

V.l.n.r. Carine Dewaele, Rita Lammertyn, Rudy Rommens, Veronique Vroman en Bernard Fonteyne. © Frank Meurisse

Vrijdag 14 juni organiseert de gemeente Lendelede voor de derde keer een Lokale Markt. “Dit keer niet meer in de voormiddag maar wel ’s avonds”, zegt Véronique Vroman van de dienst Lokale Economie. “16 Lendeleedse handelaars plus middenstandsorganisatie Unizo en de Cultuurdienst van de gemeente hebben er een stand”, zegt burgemeester Carine Dewaele (CD&V).

“De derde keer wordt geen voormiddagmarkt maar een avondmarkt op vraag van de handelaars zelf”, zegt de burgemeester. Van 18.30 tot 21.30 uur zullen uitsluitend lokale Lendeleedse handelaars hun lokale producten en diensten aanbieden.

Gevarieerd aanbod

De standen: De Spekke (snoep), Jocys (ijs), Wijnen Petre, Tapabro (tapas en wijnen), Cards van Cheara Reynaert (zelfgemaakte wenskaarten), T&T Foods van Tamara Descamps (foodtruck, hamburgers, braadworsten), Nora Beauty@Home van Nora Barbier (schoonheidsproducten), Boer Jan (hoeveproducten), Dieter Vancoillie (varkentje aan ’t spit, burgers), Kapsalon Isabelle van Isabelle Vanooteghem (zelfgemaakte keramiek en natuurlijke geurkaarsen), Unique van Romy Vandewalle (zelfgemaakte juwelen), Unizo (infostand), Palms and Seas (kristallen en stenen), Phajoux (geurkaarsen en -stokken), IVIO (infostand), Stefanie Lanssens (zelfgemaakte wenskaarten), Cultuurdienst (infostand), Talona (schoenen en handtassen) en Deva-Bike (fietsen).

Kunstkoe melken

We voorzien ook allerlei animatie met een ballonplooier van Circus De Sven en schminkster Liselotte en een ‘kunstkoe’ die zal kunnen gemolken worden. Er is ook een standje waar 1 punt te verdienen is voor de Uitpas.

“Een lokale avondmarkt is meer dan alleen maar een keer boodschappen doen”, vervolgt de burgemeester. “Het is een moment waarop de inwoners elkaar ontmoeten en ook een stimulans voor de vele Lendeleedse handelaars voor wie het een kans is om hun producten onder de aandacht te brengen van een ruimer en breder publiek. Bovendien zorgt de markt voor een gezellige sfeer in het centrum.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier