Het triagepunt is er gekomen op vraag van de huisartsen om te vermijden dat zieke patiënten in de wachtzalen van de huisartsen zouden samenkomen en daar elkaar besmetten. Vanaf vrijdag 20 maart houden de huisartsen van Groot-Ichtegem om beurten consultaties in de sporthal van Eernegem, waar ze ondersteund worden door personeel van de gemeente die er het onthaal verzorgen en het onderhoud van het gebouw en de consultatieruimtes.

Wachten op de parking

Er is een specifieke procedure ingesteld, waarbij elke patiënt eerst en vooral gevraagd wordt de eigen huisarts op te bellen. Die zal de patiënt telefonisch bevragen en al dan niet beslissen of verder COVID-19 onderzoek noodzakelijk is. Als dat het geval is, wordt de patiënt in kwestie nadien opgebeld, voor een afspraak in de sporthal. De patiënt wordt gevraagd te wachten op de parking tot gevraagd wordt om naar binnen te gaan. De gemeentelijk overheid vraagt om zeker niet naar het consultatiepunt te komen zonder afspraak.

(RI)

Het triagepunt is er gekomen op vraag van de huisartsen om te vermijden dat zieke patiënten in de wachtzalen van de huisartsen zouden samenkomen en daar elkaar besmetten. Vanaf vrijdag 20 maart houden de huisartsen van Groot-Ichtegem om beurten consultaties in de sporthal van Eernegem, waar ze ondersteund worden door personeel van de gemeente die er het onthaal verzorgen en het onderhoud van het gebouw en de consultatieruimtes. Er is een specifieke procedure ingesteld, waarbij elke patiënt eerst en vooral gevraagd wordt de eigen huisarts op te bellen. Die zal de patiënt telefonisch bevragen en al dan niet beslissen of verder COVID-19 onderzoek noodzakelijk is. Als dat het geval is, wordt de patiënt in kwestie nadien opgebeld, voor een afspraak in de sporthal. De patiënt wordt gevraagd te wachten op de parking tot gevraagd wordt om naar binnen te gaan. De gemeentelijk overheid vraagt om zeker niet naar het consultatiepunt te komen zonder afspraak.(RI)