Geertrui zet levenswerk van haar moeder voort met nieuw Argenta-filiaal

We herkennen v.l.n.r. Gilles Moeyaert, Hélène Willaert, Dominiek Dewitte, Geertrui Tack en Johanna Hessels. © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Na 35 jaar zetten Carl Debruyne en Karin Vancoillie een punt achter hun carrière in het bank- en verzekeringswezen. Ze geven de fakkel van hun filiaal in Nieuwpoort door aan het jonge team van Adviesbureau ArBa, dat meteen investeerde in een nieuwe locatie op een boogscheut van het oude kantoor.

Het lag voor de hand dat Geertrui Tack (37) het levenswerk van Carl en Karin zou verderzetten. “Ze werkten al jaren samen met mijn mama, Johanna Hessels”, legt Geertrui uit. “Mijn mama had haar kantoor in Lombardsijde. Zij startte in 1982 in ons eigen huis, zoals dat destijds wel meer voorkwam. Mama was net zwanger van mij en als peuter zag ik de klanten bij ons thuis over de vloer komen. Sommigen zijn vandaag nog altijd klant! Het stond dus in de sterren geschreven dat ik na mijn studies in Gent mee in de zaak zou stappen. Begin jaren 2000 opende mijn moeder haar officiële Argenta-kantoor in Lombardsijde. In 2004 ben ik in de zaak gekomen, op de nieuwe locatie. Samen met mama brachten we de dynamiek van thuis over naar het nieuwe kantoor. Dat leidde ertoe dat we nog een extra kracht konden gebruiken. Dat werd Gilles Moeyaert (35), de beste vriend van mijn echtgenoot.”

Nog extra kracht erbij

“In 2012 namen Gilles en ik de zaak over van mama, die zelf nog een tijdje bleef meewerken. In juli 2019 investeerden we in een nieuw pand in Lombardsijde, met een bankautomaat. Begin dit jaar kwam Dominiek Dewitte erbij. Toen we de kans kregen om het kantoor in Nieuwpoort over te nemen, gingen we ervoor! We beslisten om de sprong te wagen, maar wilden het ineens goed aanpakken. In de Marktstraat viel ons oog op een pand dat al jaren leegstond, maar dat ons perfect geschikt leek. In volle coronaperiode investeerden we in een volledige restauratie. Onze aannemer heeft fantastisch werk geleverd: in drie maanden tijd heeft hij alles uitgebroken en opnieuw ingericht! Op 1 oktober hebben we nog een extra kracht aangeworven, Hélène Willaert. Zo hebben we een mooi team om onze klanten zowel in Lombardsijde als in Nieuwpoort een goede service aan te kunnen bieden.”

Vandaag opende het nieuwe filiaal in Nieuwpoort officieel de deuren. Dat had het Argenta-team heel graag feestelijk gevierd, maar de coronalockdown laat dit helaas niet toe. “Voorlopig werken we uitsluitend op afspraak en stellen alles in het werk om onze klanten op een coronaveilige manier te helpen”, zegt Geertrui.

Info: www.argenta.bearba@argenta.be – Adviesbureau ArBa Marktstraat 25 – 8620 Nieuwpoort en Lombardsijdelaan 150 – 8434 Lombardsijde – tel. 058 23 72 02.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier