Geen Peloezefeesten en Zwarte Markt in Oostrozebeke

De jaarlijkse Peloezefeesten als inzet van de zomer kunnen dit jaar niet doorgaan. © foto CLY
Redactie KW

Nu het gemeentebestuur heeft beslist dat alle activiteiten tot en met 31 augustus 2020 worden geannuleerd betekent dit dat de succesvolle Peloezefeesten tijdens het weekend van 3-5 juli niet doorgaan. Daarnaast worden ook het jaarlijks tuinfeest van WZC Rozenberg en de Zwarte Markt geannuleerd.

Het heeft er alle schijn van dat het bruisend dorpsleven met zijn vele activiteiten tijdens het zomerseizoen een heel povere bedoening wordt. Sport zoals voetbal is er al helemaal niet meer en ook de jaarlijkse cityparade van de jeugdhuizen viel in het water. Gelukkig worden fysieke activiteiten in open lucht wel toegestaan wanneer men zich houdt aan de basisvoorwaarden. Zo kunnen voor het eerst de tennisvelden van het sportcentrum de Mandelmeersen weer in gebruik genomen worden. Er moet wel vooraf gereserveerd worden via de tennisclub op 0496 20 15 14 en niet via het gemeenschapscentrum Mandelroos.

Ook de petanquepleinen van het sportcentrum kunnen weer gebruikt worden. Hier is reservatie niet nodig. Er zijn slechts 6 pleinen toegankelijk en deze liggen op voldoende afstand van elkaar. Per veld zijn er maximum 2 spelers toegelaten. Toeschouwers zijn niet toegelaten. Het omnisportterrein en de skateramp op het sportcentrum blijven gesloten. Ook de sporthal zelf, inclusief de cafetaria, de kleedkamers en de toiletten blijven gesloten.

De buitenschoolse kinderopvang de Wiemkes is open onder strikte toepassing van de maatregelen voor kinderen die niet thuis kunnen opgevangen worden. Ook WZC Rozenberg blijft werken achter gesloten deuren en is niet toegankelijk voor het publiek. De bibliotheek blijft omgevormd tot de afhaaldienst. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier