Geen overrompeling bij heropening in Multi Bazar

Medezaakvoerder Alexander Moyaert is blij om maandagmiddag weer (definitief) open te gaan. (Foto JG) © JG
Redactie KW

Nu de doe-het-zelfzaken weer de deuren mogen openen, gingen de winkels van de Multi-Bazar in Egem en Izegem zaterdagmorgen open. Wij gingen een kijkje nemen met medezaakvoerder Alexander Moyaert.

De toelating van de Nationale Veiligheidsraad om de doe-het-zelfzaken opnieuw open te laten gaan was voor de zaakvoerders en het personeel van de Multi Bazar in Egem en Izegem het sein om uit de startblokken te schieten om op zaterdag 18 april weer de deuren te openen. “We zijn donderdag meteen gestart met het klaarmaken van de winkels”, vertelt medezaakvoerder Alexander Moyaert.

“Doordat heel wat zaken online verkocht werden en we hiervoor de stock uit de winkels gebruikt hadden, moesten bepaalde zaken uit het magazijn gehaald worden om opnieuw aan te vullen in de rekken. Uiteraard hebben we ook heel wat maatregelen genomen om de veiligheid van de klanten en ons personeel tijdens het winkelen te garanderen. In bepaalde afdelingen wordt éénrichtingsverkeer ingericht. Er werden vakken getekend zodat iedereen de nodige afstand kan behouden en de kassa’s werden aangepast met plexi-panelen om het contact tussen ons personeel en de klanten zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dankzij de grote inzet van ons personeel, waarvoor onze uitdrukkelijke dank, zijn we er in geslaagd zaterdagmorgen volledig klaar te zijn.”

Enkele afdelingen blijven dicht

“Ik moet zeggen dat de overrompeling, die we ergens gevreesd hadden, uitgebleven is en dat zowel in Egem als in Izegem. Er staan altijd wel een paar mensen te wachten, maar niet de lange wachtrijen die we aan de supermarkten zagen. Wellicht heeft dit ook te maken met het feit dat alleen de afdelingen ‘doe-het-zelf’ en ‘buiten’ geopend zijn. De andere afdeling zoals fashion, bureel, interieur, baby hebben we met linten afgebakend, zodat deze niet kunnen bezocht worden.”

“We hebben dit ook meteen via de sociale media en onze website bekendgemaakt, zodat de mensen die langskwamen, wisten waaraan ze zich konden verwachten. Wie langskomt, dient met de nodige onderlinge afstand buiten aan te schuiven en de klanten worden één per één binnengelaten. We controleren zelf voortdurend en wanneer de afstandsregels niet gerespecteerd worden, spreken we de mensen hierop aan. We hebben dit gelukkig nog niet veel moeten doen.”

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier